Σακελλαρίδης: Αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της η κυβέρνηση. Απολύτως ορθολογικό αυτό που λέμε

Σακελλαρίδης: Αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της η κυβέρνηση. Απολύτως ορθολογικό αυτό που λέμε
Sooc

Αποφασισμένη να τηρήσει τη δέσμευσή της, «τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη, και να μη μπει σε λογική συνέχισης ενος προγράμματος με τα χαρακτηριστικά που είχε» είναι η κυβέρνηση, υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Δεν είναι πείσμα... Είναι απολύτως ορθολογικό αυτό που λέμε» σημείωσε, εξηγώντας ότι «γίνεται συνεχής διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα όλο το προηγούμενο διάστημα (...) η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε δε, λόγο για «μεγάλη πρώτη νίκη της χώρας που θέσαμε την ατζέντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπάρχει ομάδα κρατών που βλέπει με θετικό μάτι τις θέσεις της κυβέρνησης, πέραν αυτών που τηρούν σκληρή γραμμή» σημείωσε.

«Πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% για το 2015 και 3,5% το 2016 δεν μπορούν να υπάρξουν» εξήγησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Η Ελλάδα θέλει να σεβαστεί τους κανόνες και τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι στο μνημόνιο» τόνισε.

«Στη δημόσια διοίκηση πρέπει να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό» ανέφερε δε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου για προσλήψεις.

Όσον αφορά στο όνομα του προτεινόμενου από την κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι θα ανακοινωθεί πιθανότατα το βράδυ της Κυριακής, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο «ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στο πρόσωπο.» Για το θέμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία.

Δημοφιλή