Βρήκαν τον δεύτερο ληστή των Πετραλώνων από... την ακτινογραφία του

Βρήκαν τον δεύτερο ληστή των Πετραλώνων από... την ακτινογραφία του
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Απίστευτη είναι η εξέλιξη των ερευνών για τον εντοπισμό των ληστών που εισέβαλαν το πρωί σε σούπερ μάρκετ στα Πετράλωνα, καθώς ο δεύτερος από τους τρεις ληστές εντοπίστηκε όχι από αστυνομικούς αλλά από γιατρούς.

Ο δράστης λίγο μετά την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς έστησε εικονικό τροχαίο σε δρόμο κοντά στην οδό Τρώων, κάλεσε το ΕΚΑΒ να τον παραλάβει γιατί είχε τραυματιστεί και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Οι γιατροί του έβγαλαν ακτινογραφία στον γλουτό, όπου έφερε τραύμα. Τότε είδαν έκπληκτοι στην ακτινογραφία μία σφαίρα. Αμέσως κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Αστυνομικοί φρουρούν το δωμάτιό του στον Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ληστής έχει δηλώσει ότι είναι Έλληνας, ηλικίας 27 ετών, γεγονός όμως που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για τον έναν από τους δύο δράστες που διέφυγαν με μηχανάκια από το σούπερ μάρκετ το πρωί όταν έφτασαν τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Ο ένας συνελήφθη από την Αστυνομία, καθώς η μηχανή του ανετράπη και ο άλλος διέφυγε καταφέρνοντας λίγο μετά να στήσει το εικονικό τροχαίο και να εξαφανιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ!

Πως έγινε η ληστεία

Η επίθεση έγινε στις 7.20 σήμερα το πρωί όταν στο σούπερ μάρκετ στην οδό Τρώων βρισκόντουσαν δύο υπάλληλοι. Οι δράστες φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν στα όπλα πιστόλια. Στόχος τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν να διαρρήξουν το λογιστήριο όπου βρίσκονταν οι εισπράξεις του Σαββατοκύριακου.

Την ώρα που επιχείρησαν να εισβάλλουν από τον πολυσύχναστο δρόμο περνούσε ένας περαστικός που τους αντιλήφθηκε. Για να μη φωνάξει την Αστυνομία τον άρπαξαν και τον έβαλαν με τη βία μέσα στο μαγαζί.

Εκεί ο ένας από τους υπαλλήλους πρόλαβε και πάτησε το μπουτόν του συναγερμού με αποτέλεσμα περιπολικό της Άμεσης Δράσης να αρχίσει να κινείται προς το σημείο.

Μόλις οι δύο από τους τρεις ληστές άκουσαν τη σειρήνα του περιπολικού άρχισαν να τρέχουν βγαίνοντας από τη μπροστινή πόρτα. Ο συνεργός τους πάνω στον πανικό του έμεινε πίσω κρατώντας ομήρους τους υπαλλήλους και τον περαστικό απειλώντας τους ότι αν φύγουν θα τους σκοτώσει. Πάνοπλοι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν να ετοιμάζουν επιχείρηση εφόδου.

Γρήγορα, ωστόσο, διαπίστωσαν ότι και ο τρίτος ληστής είχε διαφύγει και άρχισε η καταδίωξη. Κατά τη διάρκειά της έπεσαν πυροβολισμοί ανάμεσα σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοφιλή