Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Καραμανλή. Την Πέμπτη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ, θα τεθούν όλα επί τάπητος

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Καραμανλή. Την Πέμπτη στην ΚΟ θα τεθούν όλα επί τάπητος
eurokinnisi

Ως αφετηρία εξελίξεων στο εσωκομματικό πεδίο χαρακτηρίζεται από πολλούς η επικείμενη συνεδρίαση της ΚΟ ΝΔ την Πέμπτη, κατά την οποία εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά, θα πάρουν το λόγο και οι βουλευτές του κόμματος, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο αν θα τεθεί από κάποιον ανοιχτά θέμα ηγεσίας.

Ήδη αρκετοί βουλευτές προϊδεάζουν συνομιλητές του ότι θα προσέλθουν στην συνεδρίαση αποφασισμένοι να θέσουν όλα τα ζητήματα, είτε αυτά που αφορούν στην προεκλογική τακτική που ακολούθησε η ηγετική ομάδα του κόμματος, είτε στην μετέπειτα στάση της και το σενάριο περί αριστερής παρένθεσης που διακινούσε.

Και μόνο το γεγονός – σύμφωνα με πληροφορίες – ότι αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά θα κλείσουν οι πόρτες και θα συνεχιστεί η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, προδιαγράφει μια έντονη και απελευθερωμένη κατά πολλούς συζήτηση, με ανοιχτή ατζέντα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για σειρά στελεχών, που είτε επικοινωνούν σχεδόν καθημερινά μαζί του, είτε σπεύδουν να τον συναντήσουν κατ’ιδίαν στο πολιτικό του γραφείο. Τη Δευτέρα το πρωί άλλωστε ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τον πρώην πρόεδρο του κόμματος. Ωστόσο καμία από τις δύο πλευρές αν και επιβεβαιώνουν τη συνομιλία δεν διαρρέουν το περιεχόμενο της συζήτησης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η τλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται στο παρασκήνιο τα δείπνα και οι μαζώξεις στελεχών, με την Μαριέττα Γιαννάκου να φέρεται έτοιμη να επαναλάβει ακόμα μια συνάντηση στελεχών, ανάλογη με αυτήν προ ημερών παρουσία 15 στελεχών της ΝΔ.

Στον αντίποδα, στελέχη που πρόσκεινται στην ηγεσία της ΝΔ, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένουν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να θεωρούν ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα θα επιβεβαιώσουν στην πράξη τα περί αριστερής παρένθεσης.

Δημοφιλή