Πέντε μήνες απλήρωτη είναι η εταιρία που έχει αναλάβει τη σίτιση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Πέντε μήνες απλήρωτη είναι η εταιρία που έχει αναλάβει τη σίτιση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.
eurokinissi

Πέντε μήνες απλήρωτη είναι η εταιρία που έχει αναλάβει τη σίτιση των μεταναστών στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Αυτό αποκαλύπτουν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που κάνουν λόγο για ελλιπή σίτιση των κρατουμένων, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες βλέπουν τους δίσκους όπου βάζουν φαγητό τους μισογεμάτους. Η έλλειψη κονδυλίων οδήγησε σε αυτή την κατάσταση με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να προσπαθεί να δώσει λύση.

Προσπάθειες γίνονται και σε άλλα μέτωπα. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ο κ. Τάσος Μαυρόπουλος ανέλαβε ύστερα από εντολή του υπουργού κ. Γιάννη Πανούση να εξοπλίσει το κέντρο της Αμυγδαλέζας με αερόθερμα και ρούχα, ενώ δουλειά έπιασαν μάστορες που επισκευάζουν τους χαλασμένους θερμοσίφωνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέλει να βάλει άμεσα λουκέτο στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Διαρροές από κύκλους της υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου έκαναν χθες λόγο για «άμεση εκκένωση των κέντρων κράτησης μέσα στις επόμενες ημέρες και ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος για τις επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό αναζητούνται προσωρινές λύσεις για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών της Αμυγδαλέζας, όπως μίσθωση ξενοδοχείων και εύρεση ξενώνων με τη βοήθεια της Εκκλησίας».

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία τριών ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας στην Αττική. Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θα εφαρμοστεί ένα μοντέλο «εποπτευόμενης ελευθερίας» στο οποίο οι μετανάστες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι αρκεί οι Αρχές να γνωρίζουν που βρίσκονται. Το μοναδικό παράδειγμα τέτοιου κέντρου εν λειτουργία υπάρχει στο Λαύριο, όπου κρατούνται αποκλειστικά Κούρδοι μετανάστες. Το κέντρο αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρό πρόβλημα με τη σίτιση, καθώς πλέον ο «Ερυθρός Σταυρός» δυσκολεύεται –λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων- να καλύψει τις ανάγκες των κρατουμένων. Στοίχημα αποτελεί –όπως και στους υπόλοιπους χώρους κράτησης της χώρας- η εξεύρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Δημοφιλή