Αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης καταθέτει η Ελλάδα την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες

Αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης καταθέτει η Ελλάδα την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες
Euokinissi

Αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης θα καταθέσει αύριo, Τετάρτη, η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα θα αφορά 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης με την Ε.Ε. η οποία έχει λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Η Ελλάδα θα ζητά ταυτόχρονα και επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης με την Ε.Ε.. Η δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ λήγει το 2016.

Υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση δεν ζητά παράταση του Μνημονίου, όπως απαιτεί η Γερμανία και η πλειοψηφία του Eurogroup. Η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα και δεν πρόκειται να ζητήσει την παράταση του προγράμματος / μνημονίου, αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές. «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ζητήσουμε επέκταση της δανειακής σύμβασης, διαχωρίζοντάς την σαφώς από το πρόγραμμα / μνημόνιο», τονίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την υλοποίηση του κειμένου Μοσκοβισί το οποίο απέρριψε η γερμανική πλευρά και στη συνέχεια το Eurogroup στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για μία κίνηση τακτικής ενδεχομένως σε άτυπη συνεννόηση με την Κομισιόν η οποία δείχνει- σύμφωνα με την Αθήνα -ότι η ελληνική πλευρά ''παίζει'' με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Δημοφιλή