Αυτοί είναι οι αστυνομικοί που καταδίωξαν τους ληστές των Πετραλώνων

Αυτοί είναι οι αστυνομικοί που καταδίωξαν τους ληστές των Πετραλώνων
HuffPost Greece

Αυτοί είναι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που καταδίωξαν τους ληστές των Πετραλώνων. Δίπλα τους πέρασαν σφαίρες αλλά τελικά κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους τρεις δράστες στο δρόμο όπου έγινε προχθές το πρωί η ληστεία σούπερ μάρκετ στην οδό Τρώων. Τον δεύτερο τον ακινητοποίησαν, διέφυγε από το σημείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προσποιούμενος τον τραυματία τροχαίου και συνελήφθη στο νοσοκομείο όταν διαπιστώθηκε ποιος είναι. Ο τρίτος ληστής αναζητείται.

O Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και ο Διοικητής της Άμεσης Δράσης κ. Β. Τσίγκος (απεικονίζεται στη φωτογραφία), συναντήθηκαν με τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης των δραστών προκειμένου να τους δώσουν συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό με τον οποίο λειτούργησαν.

18 φορές είχε συλληφθεί ο ληστής

Ο 27χρονος ληστής των Πετραλώνων, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από την περιοχή με ΕΚΑΒ προσποιούμενος τον τραυματισμένο πολίτη, είναι ρέκορμαν στις συλλήψεις.

Όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές, έχει συλληφθεί στο παρελθόν 18 φορές αλλά παρόλα αυτά κυκλοφορούσε ελεύθερος. Η τελευταία σύλληψή του έγινε μόλις πριν από έξι ημέρες στην Καλλιθέα για κλοπή. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως όλες τις προηγούμενες φορές, μόνο που χθες δεν δίστασε να στρέψει το όπλο του εναντίον αστυνομικών για να ξεφύγει. Η προτελευταία σύλληψή του έγινε 21 ημέρες πριν και πάλι για κλοπές.

Δημοφιλή