Πέντε υποτροφίες για νέους 18-32 ετών από το Greek Economic Forum. Πως να κάνετε αίτηση

Πέντε υποτροφίες για νέους 18-32 ετών από το Greek Economic Forum. Πως να κάνετε αίτηση
Greek Economic Forum

Το Greek Economic Forum, πιστό στο όραμά του για μία Σύγχρονη και Ισχυρή Ελλάδα, προκηρύσσει πέντε υποτροφίες σε νέους, ενόψει του ετήσιου συνεδρίου του που θα διεξαχθεί φέτος στο Πανεπιστήμιο του Harvard, Cambridge Massachusetts, USA.

Το Greek Economic Forum, καλεί όλους τους νέους, ηλικίας 18-32 ετών, να πρωτοστατήσουν ενεργά, ώστε από κοινού να συνδιαμορφώσουμε την σύγχρονη αντίληψη και σχέδιο για την Ελλάδα που οραματίζεται κάθε νέος Έλληνας και Ελληνίδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κάθε νέος θα μπορεί να προβάλλει το δικό του αναπτυξιακό και μεταρρυθμιστικό πλαίσιο, που θα προσδιορίζει το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και της κοινωνίας μας, ένας εθνικός και κοινωνικοοικονομικός οδικός χάρτης για τη δημιουργία μιας σύγχρονης και ισχυρής Ελλάδας, ενόψει της διοργάνωσης του συνεδρίου μας στο Harvard 11-15 Μαΐου του 2015.

Το φετινό Greek Economic Forum θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, του τμήματος Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard. Προφίλ Υποψηφίων

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 18 έως 32 ετών, απόφοιτοι ή φοιτητές ΑΕΙ ή ΤΕΙ, καθώς επίσης και υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές με πλήρηλειτουργική γνώση και χρήση της Αγγλικής (ως γλώσσα διεξαγωγής του συνεδρίου). Σε περίπτωση ομαδικής υποβολής προτάσεων, οι ομάδες δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα τρία (3) άτομα.

Τομείς

Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να είναι δίγλωσσες (Αγγλικά και Ελληνικά), ενώ θα

πρέπει να περιέχουν έναν ή συνδυασμό από τους παρακάτω τομείς:

• Επιχειρηματικότητα και νέες τεχνολογίες

• Αξιοποίηση πρωτογενούς τομέα

• Τουρισμός

• Επενδύσεις σε βιομηχανία

• Ναυτιλία

• Προστασία Περιβάλλοντος

• Ανθρώπινα δικαιώματα

• Εθελοντισμός

• Υγεία

• Παιδεία

• Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Διαδικασία Υποβολής

Για να θεωρηθεί έγκυρη μία συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την πρότασή τους (σε Ελληνικά και Αγγλικά) μαζί με σύντομο βιογραφικό τους, καθώς και τη θεματική της πρότασής τους από τους έντεκα παραπάνω άξονες (μέχρι 600 λέξεις). Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας www.greekeconomicforum.org από 18 Φεβρουαρίου μέχρι και 15 Μαρτίου 2015.

Αξιολόγηση – Νικητές

Οι υποψήφιοι με τα πέντε (5) επικρατέστερα κείμενα, σύμφωνα με την επιτροπή που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, θα ανακοινωθούν μετά από δέκα (10) ημέρες, 26-27 Μαρτίου και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με όλα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα και να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, στο Greek Economic Forum, με θέμα «Μια Σύγχρονη Ελλάδα», στο Πανεπιστήμιο του Harvard, Cambridge, Massachusetts US.

Δημοφιλή