ΝΔ: Συζητάμε στα όργανα όχι με τον Τσίπρα

ΝΔ: Συζητάμε στα όργανα όχι με τον Τσίπρα
Menelaos Myrillas / SOOC

Στη σκληρή γραμμή απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα επιμένει η ΝΔ, με τον Αντώνη Σαμαρά να μην επιθυμεί για την ώρα καμία κατ´ ιδίαν συνάντηση μαζί του για ενημέρωση σε σχέση με τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης, όπως συνέβη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά αντιθέτως να συγκαλεί εκτάκτως το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος προκειμένου να συζητήσουν τα δεδομένα και την τακτική της ΝΔ.

Σε αυτή τη λογική κινήθηκε και η χθεσινή σύσκεψη στη Συγγρού με το οικονομικό επιτελείο της προηγούμενης κυβέρνησης παρουσία του Γκίκα Χαρδούβελη, του Χρήστου Σταϊκούρα και των στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη, Χρύσανθου Λαζαρίδη και Σταύρου Παπασταύρου.

Αυτό που καταγράφηκε ήταν ο έντονος προβληματισμός για την στάση της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, με την εκτίμηση ότι οι χειρισμοί αυτοί περισσότερο δυναμιτίζουν το κλίμα μιας κοινά αποδέκτης λύσης, παρά διευκολύνουν τα πράγματα.

Επιπλέον, οι επιτελείς της ΝΔ θεωρούν ότι η κυβέρνηση πήγε στο τραπέζι των συνομιλιών απροετοίμαστη, χωρίς στοιχεία και πειστικές απαντήσεις, αντιθέτως, επέλεξε να προβάλει ως μόνιμη επωδό τις αρχές και τη ιδεολογία της, επιδιώκοντας μια πολιτική λύση, χωρίς ωστόσο να δίνει και απαντήσεις στο πως θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό για την χώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, που έχει πραγματοποιήσει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με παράγοντες της Ευρώπης, έχει γίνει αποδέκτης αυτού του κλίματος ανησυχίας από το εξωτερικό, κυρίως για το τι πραγματικά επιδιώκει η νέα ελληνική κυβέρνηση και τις επιδιώκει να κερδίσει από τις διαπραγματεύσεις.

Εκ των πραγμάτων, η οποία συζήτηση για τα εσωκομματικά μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, με την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να προγραμματίζεται για την επομένη εβδομάδα και αφού προηγουμένως έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές μας.

Δημοφιλή