O Νίκος Ξυδάκης όρισε νέο Διοικητικό Συμβουλιο για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

O Νίκος Ξυδάκης όρισε νέο Διοικητικό Συμβουλιο για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
eurokinissi

Την έκρυθμη κατάσταση στο Eλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αντιμετώπισε ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κος Νίκος Ξυδάκης, oρίζοντας τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο είχε παραιτηθεί ο Πέτρος Μάρκαρης ενώ λίγο καιρό πριν είχε εκδιωχθεί ο Αλέξης Γρίβας ο οποίος επιστρέφει αυτή τη φορά ως πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου. Η τοποθέτηση του κου Γρίβα σε μια τόσο νευραλγική θέση, καθώς και της Εύας Στεφανή, γνωστης μεταξύ άλλων από τη γόνιμη πορεία της στο πλευρό του Γιάννη Χουβάρδα στο Εθνικό Θέατρο, στη θέση της αντιπροέδρου του Συμβουλίου, αντιμετωπίστηκε με θετική διάθεση από την πλειονότητα του κόσμου του κινηματογράφου.

Πιο συγκεκριμένα η ολοκληρωμένη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αλέξης Γρίβας (διευθυντής φωτογραφίας, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο Eurimages).

Αντιπρόεδρος: Εύα Στεφανή (σκηνοθέτις, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Μέλη: Όλια Λαζαρίδου (ηθοποιός), Γιάννης Δασκαλοθανάσης (διευθυντής φωτογραφίας), Κώστας Λιβιεράτος (συγγραφέας, εκδότης), Γιώργος Μαυροψαρίδης (μοντέρ), Κώστας Τερζής (κριτικός κινηματογράφου).

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή