Ένα πίθηκος είναι ο κληρονόμος πλούσιου και άτεκνου ζευγαριού στην Ινδία

Ο πιο πλούσιος...πίθηκος ζει στη Ινδία και είναι ο μόνος κληρονόμος πλούσιου και άτεκνου ζευγαριού
MBarendse/Flickr

Ένα ζεύγος πλούσιων Ινδών όρισε κληρονόμο της περιουσίας του έναν... πίθηκο καθώς θέλει να εξασφαλίσει ότι το ζωάκι που τους συντροφεύει τα τελευταία χρόνια θα έχει μια καλή ζωή εάν "ορφανέψει".

Ο Μπρατζές Σριβαστάβα και η σύζυγός του, η Σαμπίστα, δεν έχουν παιδιά και θεωρούν "γιο" τους τον πίθηκό τους, τον Τσουνμούν. Για το λόγο αυτό, ίδρυσαν έναν οργανισμό που θα αναλάβει τη φροντίδα του μετά τον θάνατό τους.

"Ο κόσμος θα πει ότι είμαστε τρελοί και μπορεί να μας χλευάσουν. Όμως εμείς ξέρουμε πόσο μετράει για εμάς ο Τσουνμούν", είπε η 45χρονη Σαμπίστα. "Δεν έχουμε παιδιά και ο Τσουνμούν είναι σαν γιος μου. Θέλω να είμαι βέβαιη πως αν πεθάνουμε η ζωή του δεν θα επηρεαστεί και θα συνεχίσει να ζει στις ίδιες συνθήκες".

Ο Μπρατζές και η Σαμπίστα, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τις οικογένειές τους επειδή αποφάσισαν να παντρευτούν χωρίς την έγκρισή τους, υποστήριξαν ότι ήταν φτωχοί όταν υιοθέτησαν τον πίθηκο, το 2004. Έκτοτε, πλούτισαν, είναι ιδιοκτήτες του σπιτιού όπου διαμένουν και έχουν κτήματα και αποταμιεύσεις. Η Σαμπίστα είναι επιτυχημένη δικηγόρος και ο 48χρονος σύζυγός της διαθέτει διάφορες επιχειρήσεις, όπως ένα τηλεοπτικό κανάλι και έναν αλευρόμυλο. Όλες οι εταιρείες του φέρουν το όνομα του Τσουνμούν.

Ο πίθηκος είναι σήμερα περίπου 10 ετών και θα μπορούσε κάλλιστα να ζήσει περισσότερο από τους θετούς γονείς του. Το προσδόκιμο ζωής των πιθήκων είναι 35-40 χρόνια.

Ο Τσουνμούν έχει δικό του δωμάτιο με κλιματισμό στο σπίτι του ζεύγους αλλά δεν ζει μόνος: έχει για συντροφιά την Μπίτι, μια πιθηκίνα που υιοθέτησαν επίσης οι Σριβαστάβα. Και οι δύο λατρεύουν την κινέζικη κουζίνα και τους αρέσει το τσάι και ο χυμός από μάνγκο. Κάθε χρόνο η Σαμπίστα γιορτάζει την "επέτειο γάμου" των δύο πιθήκων και καλεί εκατοντάδες φίλους στη γιορτή.

Μετά τον θάνατο και του Τσουνμούν τα χρήματα που θα απομείνουν στο ίδρυμα θα δοθούν για την προστασία των πιθήκων στην Ινδία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή