Ειδησεις

Τηλεφωνική συνομιλία Ρέντσι- Τσίπρα με φόντο τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος

eurokinissi

O πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, ανέφερε σήμερα πηγή προσκείμενη στην ιταλική κυβέρνηση.

Λίγο αργότερα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες δεσμεύτηκε να συνδράμει την Ελλάδα. «Θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την Ελλάδα. Θα συζητήσω το όλο θέμα και με την Α. Μέρκελ στη συνάντηση μας την Παρασκευή», είπε ο Ολάντ συμφωνα με πηγές στο Μαξίμου.

Οι τηλεφωνικές αυτές επαφές πραγματοποιήθηκαν καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης επιχειρούν να γεφυρώσουν τις διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, η οποία απέρριψε το αίτημα της Αθήνας για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Η Ιταλία έχει συμφωνήσει με τη Γερμανία ότι η νέα κυβέρνηση της Αθήνας πρέπει να τηρήσει τους όρους του διεθνούς προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, ωστόσο Ιταλοί αξιωματούχοι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν υιοθετήσει έναν αρκετά πιο φιλικό τόνο.