Ντάισελμπλουμ: H Αθήνα δεσμεύεται για μεταρρυθμίσεις και τη διασφάλιση πλεονασμάτων - Τη Δευτέρα ο κατάλογος με τα μέτρα

Ντάισελμπλουμ: H Αθήνα δεσμεύεται για μεταρρυθμίσεις και τη διασφάλιση πλεονασμάτων - Τη Δευτέρα ο κατάλογος με τα μέτρα

«Είχαμε μία εντατική κι έντονη συνάντηση για το αίτημα παράτασης του ελληνικού προγράμματος», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συμφωνία στο Eurogroup την Παρασκευή μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων για την παράταση του ελληνικού προγράμματος κατά τέσσερις μήνες.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνοντας ότι «είμαστε σε πολύ καλό έδαφος» πρόσθεσε «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να φέρουν εις πέρας περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και να μην φέρουν μονομερείς δράσεις». Επίσης τόνισε ότι «οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους προς τους πιστωτές για τη διασφάλιση των πλεονασμάτων».

Επιπλέον ο επικεφαλής του Eurogroup εξήγησε ότι «Τη Δευτέρα θα υπάρξει ένας κατάλογος των πρώτων μέτρων και επ΄αυτού θα γνωμοδοτήσουν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί για τη συνέχεια», προσθέτοντας ότι «εάν η κατάληξη είναι ευτυχής τότε τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πρωί θα συνεχίσει η διαδικασία».

Ανέφερε επίσης ότι ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και οι εθνικές διαδικασίες για την έγκριση της παράτασης.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι «επικράτησε η λογική, ότι είναι ισορροπημένη συμφωνία και ότι στόχος είναι η τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Δημοφιλή