ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/02/2015 17:30 EET | Updated 21/02/2015 17:30 EET

Ελεύθεροι οι πρώτοι 20 μετανάστες από την Αμυγδαλέζα. Ένταση με τα ΜΑΤ σε πορεία διαμαρτυρίας (Βίντεο)

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Με την απελευθέρωση 20 κρατουμένων της Αμυγδαλέζας ξεκίνησε η υλοποίηση των εξαγγελιών για το κλείσιμο των κέντρων κράτησης. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες έχουν ζητήσει άσυλο και κρατούνταν καταχρηστικά. Άλλοι βγήκαν με απόφαση αναβολής απομάκρυνσης για έξι μήνες. Η απόφαση για απελευθέρωση αφορά σε όσους κρατούνται για χρονικό διάστημα πέραν των 18 μηνών και όσους ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες.

Η κίνηση αυτή αποτελεί λοιπόν την έναρξη της υλοποίησης της πρόσφατης απόφασης των Αναπληρωτών Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου, για άμεση κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης που επέτρεπε κράτηση για χρονικό διάστημα ακόμη και πέραν των 18 μηνών, την άμεση απελευθέρωση και παραπομπή σε δομές φιλοξενίας των ευάλωτων ομάδων, την απελευθέρωση των αιτούντων άσυλο καθώς και όσων η κράτηση έχει διαρκέσει πέραν των 6 μηνών.

Πορεία διαμαρτυρίας

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση έξω από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, όπου πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από περίπου 250 άτομα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές ενώ προχώρησαν και σε περιορισμένη ρίψη χημικών.

default