ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/02/2015 03:22 EET | Updated 21/02/2015 03:22 EET

Η ομολογία ενός «serial killer». Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας της ζωγράφου Κατερίνας Ζαζάνη στη Νάξο

Thomas Trutschel via Getty Images
BERLIN, GERMANY - AUGUST 06: Silhouette of a man standing in front of a blue background on August 06, 2014, in Berlin, Germany. (Photo by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)***Local Caption***

«Σκότωσε το πτώμα». Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής για να περιγράψουν τη μανία με την οποία Αλβανός «serial killer» δολοφόνησε την 59χρονη ζωγράφο-εικαστικό Κατερίνα Ζαζάνη στο Γαλανάδο Νάξου.

Ο 30χρονος μανιακός δολοφόνος ηλικιωμένων, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στην Πάτρα, αφού στραγγάλισε τη ζωγράφο συνέχισε για ώρα τις αποτρόπαιες πράξεις του και στη συνέχεια έδεσε με σχοινιά το πτώμα.

Σύμφωνα με την ομολογία του, στις 16 Οκτωβρίου 2014 πήγε να διεκδικήσει χρήματα που θεωρούσε ότι του όφειλε. Αντιδικούσαν συχνά για την ποιότητα των εργασιών που του ανέθετε και δεν έμενε ικανοποιημένη. Την βρήκε στην είσοδο, τσακώθηκαν έντονα για μία ακόμη φορά και όταν εκείνη προσπάθησε να πάρει την αστυνομία, την εγκλώβισε και την στραγγάλισε με τα χέρια του στην πόρτα του σπιτιού. Στη συνέχεια, τη μετέφερε στην κρεβατοκάμαρα, όπου την έδεσε και με σπάγκο έφτιαξε βρόγχο, τον οποίο πέρασε στο λαιμό της στραγγαλίζοντας για… δεύτερη φορά την ήδη νεκρή γυναίκα.

Άρπαξε 370 ευρώ, 200 δολάρια, δύο κινητά τηλέφωνα και μία χρυσή αλυσίδα. Την ίδια μέρα έφυγε με πλοίο πήγε στον Πειραιά και από εκεί με λεωφορείο έφθασε στην Αλβανία, και επέστρεψε και πάλι πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, στις Λιβανάτες Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχου κ. Παναγιώτη Στάθη, ο 30χρονος ανήκει στην κατηγορία των serial killer και για το λόγο αυτό σε περίπτωση που δεν συλλαμβάνονταν ήταν θέμα χρόνο να δολοφονήσει το επόμενο θύμα του.  

Ο κακοποιός είχε τουλάχιστον 10 ταυτότητες με τις οποίες κυκλοφορούσε ανά την Ελλάδα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχει μολογήσει τη δολοφονία 79χρονου στις 10 Μαΐου 2011 στη Σπηλιά του δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία μετά από εργασιακή προστριβή, όπως και τη δολοφονία 77χρονου στις 4 Σεπτεμβρίου 2011 στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας.