«Give Greece a chance» τραγούδησαν παιδιά του δημοτικού ελπίζοντας να ακουστούν μέχρι το Eurogroup

«Give Greece a chance» τραγούδησαν παιδιά του δημοτικού ελπίζοντας να ακουστούν μέχρι το Eurogroup

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους υπουργούς Οικονομικών που μετείχαν στο Eurogroup της Παρασκευής, ζητώντας από την κάθε χώρα να «δώσουν στην Ελλάδα μια ευκαιρία». Αυτό άλλωστε είναι το σύνθημα των ημερών σε όλες τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τη χώρα μας, που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό αλλά και των διαδηλώσεων στήριξης των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης.

Η διαφορά όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι πως οι μαθητές του σχολείου Παπάγου, δεν παράφρασαν μόνο τον τίτλο του γνωστού τραγουδιού του Τζων Λένον, «Give Peace a Chance» αλλά διασκεύασαν και το τραγούδι.

«Πατώντας» πάνω στη γνωστή μελωδία του τραγουδιού, άλλαξαν τους στίχους οι οποίοι απευθύνονται ξεχωριστά σε κάθε χώρα από τις οποίες ζητούν το ίδιο πράγμα: να δώσουν στην Ελλάδα μια ευκαιρία.

Η ιδέα ήταν της δασκάλας της 2ου και 3ου δημοτικού σχολείου Παπάγου, Φάλυ Παπανικολάου η οποία και έγραψε το τραγούδι μετά το άκαρπο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

«Σκέφτηκα ότι τα παιδιά έχουν φωνή και τους αφορά. Κάθισα και έγραψα τους στίχους και μετά το είπα σε ορισμένους γονείς» ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και τελικά η ιδέα της διαδόθηκε γρήγορα και μέσα σε δύο ημέρες συγκεντρώθηκαν 60 παιδιά.

Ο δήμος Παπάγου- Χολαργού τους παραχώρησε θέατρο, όπου την Πέμπτη γυρίστηκε το βίντεο που ανέβηκε στο YouTube πριν από το Eurogroup της Παρασκευής.

Δημοφιλή