Επαφές και ζυμώσεις για την επόμενη μέρα στη ΝΔ με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καραμανλή

Επαφές και ζυμώσεις για την επόμενη μέρα στη ΝΔ με πρωταγωνιστή τον Κώστα Καραμανλή
sooc

«Μυστικό σχέδιο» του Κώστα Καμαρανλή για την επόμενη μέρα της κεντροδεξιάς παράταξης και μπορεί να οδηγήσει σε μια κίνηση απόλυτου αιφνιδιασμού του πρώην πρωθυπουργού- ακόμη και ίδρυση νέου κόμματος- «βλέπει» η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Όπως τονίζεται ο κ.Καραμανλής, μετά τις εκλογές από το γραφείο του έχουν «περάσει» τουλάχιστον 67 πρώην και νυν βουλευτές της ΝΔ με κοινό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αίτημα να αναλάβει πρωτοβουλίες καθώς εκτιμούν πως είναι ο μόνος που μπορεί να ανασυντάξει την παράταξη και να τη δώσει προοπτική.

Επαφές με τον κ.Καραμανλή έχουν στελέχη από την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Νικήτα Κακλαμάνη και τους Σταϊκούρα, Τραγάκη, Ανδριανό, Βαρβιτσιώτη, Κεδίκογλου, Βούτλεψη, Γιακουμάτο κ.α. εώς λαο προσκήμενοι τον “σαμαρικό άξονα” όπως οι Γεωργιάδης Ασημακοπούλου, Κικίλιας, Μηταράκης. Συναντήσεις όμως υπάρχουν και με δημοσιογράφους αλλά και με επιχειρηματίες με τους οποίους ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί επαφές.

Οι δε συναντήσεις είναι πολύωρες και εξ αυτού του γεγονότος μάλιστα, πολλοί σχολίάζουν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ πως εάν ο Κ.Καραμανλής δεν είχε κάτι στο μυαλό του δεν σπαταλούσε και το χρόνο του.

Στάση αναμονής από τον Καραμανλή για ΝΔ και κυβέρνηση

Ο ίδιος πάντως δεν ανοίγει τα χαρτιά του και δηλώνει στους συνομιλητές του πως «επιβάλλεται να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς», φράση που πολλοί ερμηνεύουν ως μια στάση αναμονής του Καραμανλή ο οποίος ενδέχεται απλά να υπολογίζει πως ο Α.Σαμαράς θα αποχωρήσει από μόνος του μέχρι το καλοκαίρι. Εξάλλου ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να κάνει κάποια κίνηση διεκδίκησης του κόμματος.

Η στάση του Καραμανλή, όπως αναφέρεται στα «Παραπολικά», σχετίζεται και με τις εκτιμήσεις του για την παρούσα κυβέρνηση. Συνδέει δηλαδή τις αντοχές της και την πολιτική που θα ασκήσει με το χρόνο διατήρησης του Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά η σχέση είναι σαφώς αντιστρόφως ανάλογη.

Το θέμα δε της πορείας της κυβέρνησης συνδέεται και με μια άλλη παράμετρο που εξετάζει προσεκτικά ο πρώην πρωθυπουργός. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιθανή λήψη πρόσθετων μέτρων θα οδηγούσε πιθανότατα σε αποσταθεροποίηση του κυβερνητικού σχήματος και «δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να ηγηθεί ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος».

«Δεν θα επιστρέψω ως αρχηγός στη ΝΔ»

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, ο Καραμανλής δεν θα προβεί άμεσα σε κάποια κίνηση αν και «αν κουνήσει το δάχτυλό του, απλά δεν θα υπάρχει Σαμαράς». Ωστόσο, επιμένει να δηλώνει: «δεν θα επιστρέψω αρχηγός στη ΝΔ» αφού, όπως αναφέρεται στα «Παραπολιτικά», «το ζητούμενο για τον πρώην πρωθυπουργό, δεν είναι η ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο θείος του, αλλά κάτι ευρύτερο, που συνδέεται με την ηγεσία της ελληνικής Κεντροδεξιάς. Με απλά λόγια ο Κ.Καραμανλής εκτιμά ότι η τροπή των πραγμάτων θα είναι τέτοια που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός νέου κεντρώου κόμματος».

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δημοφιλή