ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/02/2015 04:38 EET

Ποιοι είναι οι «ειδικοί» της ελληνικής διαπραγμάτευσης: Tρεις δημοσιογράφοι κι ένας Νομπελίστας που ξεχώρισαν με την ανάλυση τους

ASSOCIATED PRESS
Paul Krugman of Princeton University, winner of the Nobel Prize in Economics for 2008, holds his Nobel lecture at the Aula Magna of the Stockholm University, in Stockholm, Monday Dec. 8, 2008. Logotype of Swedish Academy of Sciences is in the background. (AP Photo/Fredrik Persson, Scanpix Sweden) ** SWEDEN OUT **

Ποιοι είναι αλήθεια οι πρωταγωνιστές του τελευταίου ελληνικού θρίλερ της διαπραγμάτευσης. Σας παρουσιάζουμε τρεις δημοσιογράφους κι έναν οικονομολόγο που έχουν γίνει οι ειδικοί της ελληνικής κρίσης.

Paul Mason- ο φιλέλληνας

Ο αδιαφιλονίκητος σταρ της ελληνικής κρίσης ο Βρετανός δημοσιογράφος βρέθηκε μετά από καριέρα χρόνων από το ΒΒC 2 στο Channel 4.O πρώην καθηγητής μουσικής από το Lancashire της Βόρειας Αγγλίας είναι μετα από μια καριέρα χρόνων στη δημοσιογραφία, ο επίσημος οικονομικός ανταποκριτής του Channel 4 news και έχει καλύψει εκτενώς την ελληνική κρίση με τρόπο μάλλον φιλελληνικό. Ήταν μάλθστα αυτός που διέρευσε το προσχέδιο Μοσκοβισί για την ελληνική οικονομία. Είναι επίσης αυτός που ρώτησε τον Ντάισελμπλουμ «Τι έχετε να πείτε στους ‘Ελληνες τη στιγμή που έχετε σχεδόν αχρηστεύσει τη δημοκρατία τους;»

Hugo Dixon- «ο ρεαλιστής»

Πιο αυστηρός και «ρεαλιστής» ο Hugo Dixon, συντάκτης οικονομικών ειδήσεων στο Reuters ξεκίνησε την καριέρα του από τον Economist, συνέχισε στους Financial Times. Γράφει αναλυτικά για την ελληνική κρίση και πιστεύει ότι ένα από τα βασικότερα θέματα είναι το ποια θα είναι η στάση χωρών όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία απέναντι στην Ελλάδα

Paul Krugman – ο Nομπελίστας

Ο 62χρονος Αμερικάνος Νομπελίστας, καθηγητής του MIT, του Stanford και του Υale έχει πλέον γίνει γνωστός για την πύρινη αρθρογραφία του κατά της Γερμανίας και υπέρ της Ελλάδας στους New York Times. Πρόσφατα η κριτική του Κρούγκμαν έχει γίνει ιδιαίτερα έντονη. Πρόσφατα κατηγόρησε τη Γερμανία για μαφιόζικες τακτικές ενώ οι γερμανικοί εκβιασμοί που σταμάτησαν την υιοθέτηση του κειμένου Μοσκοβισί , ερμηνεύτηκαν ως πρόθεση καταστροφής, ενώ στο ίδιο κείμενο έγραψε ότι οι Γερμανοί είναι «Ευρωπαίοι βασανιστές που έχουν χάσει τα λογικά τους».

Peter Spiegel- «ο γνώστης»

O Aμερικάνος επικεφαλής της εφημερίδας Financial Times στις Βρυξέλλες ξέρει πολύ καλά τα ευρωπαίκά θέματα μιας και έχει καλύψει κάθε κίνηση των Ευρωπαίων ηγετών από το 2010 και μετά που ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο στις Βρυξέλλες.

Έχει εξαιρετικές γνώσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο Eurogroup- ήταν αυτός μάλιστα που τουίταρε ότι το eurogroup ξεκίνησε χωρίς το Βαρουφάκη ανάβοντας φωτιές στους συναδέλφους του.

Sponsored Post