Προειδοποιήση Κατρούγκαλου: Αποχωρώ εάν παραβιαστούν «κόκκινες γραμμές»

Προειδοποιήση Κατρούγκαλου: Αποχωρώ εάν παραβιαστούν «κόκκινες γραμμές»
SOOC

Τη πεποίθηση πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup έχει τη μορφή της «συμφωνίας εκεχειρίας» και δεν είναι οριστική εξέφρασε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος και τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν«εξαφανίζονται οι κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η Αθήνα προειδοποιώντας μάλιστα πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που υπάρξουν υποχωρήσεις σε σημεία που ο ίδιος θεωρεί αδιαπραγμάτευτα.

Μιλώντας δε και στον Real FM έφερε ως παράδειγμα το θέμα των καθαριστριών λέγοντας: «Εγώ δεν πρόκειται να μείνω στο υπουργείο, αν δεν γυρίσουν οι καθαρίστριες» αν και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε ένα τέτοιο κομβικό θέμα.

Στις δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, προσέθεσε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της διαπραγμάτευσης που κάνει η νέα κυβέρνηση και των όσων είχαν συμφωνηθεί από τους προκατόχους της, εξηγώντας ότι με τη νέα συμφωνία οι δανειστές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν τον πολιτικό σχεδιασμό της Αθήνας, ούτε να «βλέπουν στην κρεβατοκάμαρα».

Ως παραδείγματα ανέφερε την ακύρωση των «αντισυνταγματικών απολύσεων» δημοσίων υπαλλήλων και την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων.

Αποσαφήνισε πάντως πως το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιηθεί σε βάθος 4ετίας, καθώς ούτως ή άλλως δεν ήταν δυνατό να εφαρμοστεί εντός λίγων μηνών.

Δημοφιλή