Αυτά είναι τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου

Αυτά είναι τα πιο παράξενα μουσεία του κόσμου
Siri Stafford via Getty Images

Το μουσείο του Arnold Schwarzenegger

Image via Design You Trust

Άνοιξε τις πόρτες του στις 20 Ιουλίου 2011, ημέρα γενεθλίων του ηθοποιού. Βρίσκεται στο Thal της Αυστρία εκεί όπου ο Σβαρτσενέγκερ έζησε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας. Η έκθεση περιέχει πολλά προσωπικά αντικείμενα που δώρισε ο πρώην bodybuilder, ηθοποιός και πολιτικός.

Μουσείο Εγκληματολογίας στην Ιταλία

Image via Wikimedia

Άνοιξε τις πύλες του τον Φεβρουάριο του 1994 και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα θεωρείται το καλύτερο και πιο σπουδαίο μουσείο εγκληματολογίας στο κόσμο αφού φέρει μια μοναδική συλλογή άκρως εξακριβωμένων στοιχείων αλλά και ντοκουμέντων από την Παπική Ιερά εξέταση έως τα σύγχρονα σωφρονιστικά συστήματα του 20ου αιώνα.

Στο μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε, να έρθετε αντιμέτωποι αλλά και να περιεργαστείτε το Τσεκούρι Αποκεφαλισμού που έφθασε εκεί απο το Museo του Castello Sant' Angelo το 1934, το Ξίφος της Δικαιοσύνης που χρησιμοποιήθηκε για τον αποκεφαλισμό της Beatrice Cenci το 1599, τη Σιδερά Παρθένα της Νιρεμβέργης

Μουσείο Ισλανδικής Μαγγανείας & Μαγείας

Image via Unusual Places

Η Ισλανδία έχει μεγάλη ιστορία στη μαγεία. Αν θέλετε κάποια στιγμή να μάθετε τι συνέβη στις μάγισσες που πιάστηκαν σε αυτό το μουσείο θα σας τα εξηγήσουν όλα.

Εθνικό Μουσείο Leprechaun

Image via Leprechaun Museum

Τα δύο καλύτερα πράγματα σχετικά με το Μουσείο Leprechaun στο Δουβλίνο:

1. Ο οδηγός αφήγησης, που θα σας διδάξει για την προέλευση και τη λαογραφία γύρω από το ξωτικά

2. Βλέπετε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του καλικάντζαρου περπατόντας δίπλα σε υπερμεγέθη έπιπλα.

Το Μουσείο των Ναρκωτικών

Image via Taringa

Στο Μεξικό, εκεί όπου ο πόλεμος κατά τον ναρκωτικών μοιάζει με εμφύλιο, έχει στηθεί κανονικό μουσείο. Εκεί μπορεί κανείς να δει από δείγματα ουσιών μέχρι όπλα που είχαν στην κατοχή τους βαρόνοι

Mütter Museum- Φιλαδέλφεια,

Image via Mütter Museum

Η αποτρόπαιη και ιδιαίτερα πλούσια συλλογή των τερατουργημάτων των ιατρικών χρονικών σε κάνει να νιώθεις αιωνίως ευγνώμων που γεννήθηκες σήμερα και όχι στην εποχή που η ιατρική επιστήμη ήταν στα σπάργανα.

Το Μουσείο Mutter είναι το απόλυτο μέρος για να επισκεφτεί αυτός που αρέσκεται στη θέα του απόκοσμα φρικιαστικού, με τις ιατρικές «παραδοξότητες» να γίνονται τόσο μακάβριες που δεν μπορούν να περιγραφούν. Δεν είναι για τον καθένα στα σίγουρα, ενώ η επίσκεψη πρέπει να γίνει με άδειο στομάχι.

Electric Ladyland-Άμστερνταμ

Image via Electric Ladyland

Παρουσιάζει την αγάπη του ιδιοκτήτη του, Nick Padalino, για όλα τα πράγματα φθορισμού, από πέτρες και μέταλλα, μέχρι κοινά έργα τέχνης που "εκρήγνυνται" από τα χρώματα, κάτω από υπεριώδες φως.

Μουσείο Αποχετευτικού Συστήματος Παρισιού

Image via Flickr

Ο Βίκτωρ Ουγκό, στο περίφημο έργο του "Οι Άθλιοι", αναφέρεται στα υπόγεια τούνελ των υπονόμων του Παρισιού. Παρέμενε ένα άγνωστο μέρος για αιώνες, ώσπου το 1867 άνοιξε ξανά για το κοινό. Οι επισκέπτες μπορούν να μπουν στις ηλικίας 700 χρόνων σήραγγες των υπονόμων και να μάθουν για τη χρήση τους ανά τους αιώνες αλλά και την ιστορία τους γενικότερα. Ευτυχώς οι χώροι είναι πολύ καλά διαμορφωμένοι ώστε να μην αναστατώνονται τα στομάχια των επισκεπτών.

Το Μουσείο των Γκόφερ

Image via Gopher Hole Museum

Αυτά τα αξιολάτρευτα πλάσματα σχολιάστηκαν αρνητικά από την περιβόητη ομάδα των δικαιωμάτων των ζώων PETA στη δεκαετία του '90. Αλλά το σχέδιο λασπολογίας απέτυχε. Το Gopher Hole Museum είναι πλέον παγκοσμίως διάσημο στον Torrington στην Αλμπέρτα.

Για πιο ασυνήθιστα μέρη για να επισκεφτείτε, πηγαίνετε στοFindery.com.

Δημοφιλή