ΣΥΡΙΖΑ: 50 μέλη ζητούν σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ: 50 μέλη ζητούν σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής
Sooc

Έκτακτη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν με κείμενό τους πάνω από 50 μέλη της. Το προσεχές Σαββατοκύριακο εκτιμάται ότι θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Η πρωτοβουλία για την συλλογή των υπογραφών ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αριστερή Πλατφόρμα, όμως φαίνεται ότι υπάρχουν υπογραφές από στελέχη και άλλων τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή τους οι «50» ζητούν από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα ενημέρωση για τη συμφωνία του Eurogroup, πριν αυτή έρθει στη Βουλή προς κύρωση.

Πηγές προσκείμενες στην πλειοψηφία υπογραμμίζουν ότι ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να ενημερώσει όλους είτε το κόμμα είτε στην κυβέρνηση – άλλωστε ήδη συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο, ενώ εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει άλλη μία «εκκρεμότητα»: Η αντικατάσταση του Δημήτρη Βίτσα από τη θέση του γραμματέα του κόμματος, μετά την εκλογή του ως βουλευτή.

Αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για την θέση του ακούγονται ονόματα της νεότερης γενιάς.

Δημοφιλή