ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/02/2015 15:48 EET | Updated 24/02/2015 15:49 EET

Αυτό είναι το τραγούδι συμπαράστασης των Arcade Fire προς την ελληνική κυβέρνηση

Taylor Hill via Getty Images
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 07: Will Butler of Arcade Fire attends the Opening Ceremony Spring/Summer 2015 Fashion Show on September 7, 2014 in New York City. (Photo by Taylor Hill/FilmMagic)

Η νέα ελληνική κυβέρνηση μετρά έναν ακόμη σύμμαχο στη μάχη της κατά των μέτρων λιτότητας: ένα από τα μέλη του καναδικού συγκροτήματος της ροκ Arcade Fire, ο Γουίλ Μπάτλερ, έγραψε ένα τραγούδι υποστήριξης στην Ελλάδα.

Ο Μπάτλερ έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο “Clean Monday” (Καθαρά Δευτέρα), που αναφέρεται στην ημέρα κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση επρόκειτο να παρουσιάσει τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει στους θεσμούς.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian ζήτησε από τον Καναδό μουσικό να γράφει κάθε ημέρα αυτή την εβδομάδα ένα τραγούδι εμπνευσμένο από κάποιο άρθρο της. Το πρώτο αφορούσε την ελληνική κρίση.

Στο μήνυμά του που σχολιάζει το τραγούδι “Clean Monday”, ο Μπάτλερ αναφέρει:

«Υποστηρίζω την Ελλάδα. Εννοώ, σε γενικές γραμμές, ποιος στον διάβολο δεν υποστηρίζει την Ελλάδα; Ακόμη κι αν είσαι υπέρ-δεξιός ή υπέρ-Γερμανός ή υπέρ-καπιταλιστής, μάλλον δεν θες η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και να χρεοκοπήσει.

Αλλά πέρα από αυτό, μου αρέσει που πρόκειται για μια νεαρή κυβέρνηση. Μου αρέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο νέος υπουργός Οικονομικών. Σε κάποιο βαθμό έχω πειστεί από τον τρόπο που τον παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης (...) ότι μπορεί, ίσως, να είναι αρκετά τρελός ώστε να διαχειριστεί υπεύθυνα την ελληνική οικονομική κατάσταση;

Διάβαζα την απευθείας κάλυψη του Γκάρντιαν για τις προτάσεις της Ελλάδας για το πώς θα αποπληρώσει τα χρέη της, όταν εμφανίστηκε μια μικρή ειδοποίηση που εξηγούσε ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι κλειστό σήμερα γιατί είναι Καθαρά Δευτέρα (…). Ήταν μια φοβερή / αστεία (ίσως μάλλον λίγο διασκεδαστική) σύμπτωση κατά τη γνώμη μου που οι Έλληνες υπουργοί αγωνίζονταν και προσπαθούσαν να αποφύγουν την αυστηρή λιτότητα την ημέρα που ξεκινά η νηστεία.

(…) Θα είναι ένας μακρύς χειμώνας και μια μακρά άνοιξη και ίσως ένα πραγματικά μακρύ καλοκαίρι για την Ελλάδα. Αλλά ελπίζω».

Ακούστε το τραγούδι

Sponsored Post