Δομοκός: Φόρος τιμής στο Μάκη Γκαλιμάνη από τους κρατουμένους

Δομοκός: Φόρος τιμής στο Μάκη Γκαλιμάνη από τους κρατουμένους
eurokinissi

Στεφάνια στην κηδεία του 47χρονου αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη ζήτησαν να στείλουν κρατούμενοι των φυλακών Δομοκού, οι οποίοι θέλουν με τον τρόπο αυτό να αποτίσουν φόρο τιμής στον δολοφονημένο σωφρονιστικό υπάλληλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον έξι κρατούμενοι ζήτησαν από τους υπευθύνους των φυλακών τα στοιχεία και το τηλέφωνο του γραφείου τελετών που ανέλαβε την κηδεία, προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στον 47χρονο, πατέρα δύο παιδιών. Πρότειναν, επίσης, να μη γίνουν σήμερα τα καθιερωμένα επισκεπτήρια της Τετάρτης προκειμένου να παραβρεθούν στη σημερινή τελετή όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοί του.

Στο μεταξύ, οι φυλακές Δομοκού μοιάζουν με καζάνι που βράζει με τις συνδικαλιστικές ενώσεις να απειλούν ακόμα και με απεργία πείνας. Και αυτό γιατί οι υπάλληλοι είδαν έναν συνάδελφό τους να δολοφονείται άγρια με περισσότερες από 40 σφαίρες, χωρίς κανένας αρμόδιος να παρεμβαίνει ουσιαστικά για να σταματήσουν οι δολοφονικές ενέργειες σε βάρος τους. «Η δουλειά μας αυτές τις ημέρες είναι μαρτύριο. Πρέπει να δοθεί ένας τέλος στις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Μάκη. Το απίστευτο είναι ότι δεν ήρθε ούτε ένας υπεύθυνος από την κυβέρνηση στις φυλακές, έστω και για λόγους συμβολικούς και συμπαράστασης», λέει στον «ΕΤ» σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Δομοκού.

Δημοφιλή