Κεφαλογιάννης: Η FYROM δεν είναι έτοιμη για έναρξη Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων με την ΕΕ

Κεφαλογιάννης: Η FYROM δεν είναι έτοιμη για έναρξη Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων με την ΕΕ
eurokinissi

«Η FYROM δεν είναι έτοιμη για έναρξη Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων με την ΕΕ» τονίζει ο Επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, συμφωνεί «με τις διαπιστώσεις οι οποίες έχουν γίνει από την Έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής, από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αλλά και από την Μικτής Διακοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης - FYROM.

Κι αυτές οι διαπιστώσεις λένε κάτι απλό. Ότι η χώρα έχει οπισθοδρομήσει τους τελευταίους 12 μήνες σε όλους τους τομείς προτεραιότητας που έχουμε βάλει κι αυτοί είναι: Τα πολιτικά κριτήρια, οι σχέσεις καλής γειτονάις, το θέμα του ονόματος. Η Ευρωπαική Επιτροπή διαπιστώνει οπισθοδρόμηση κυρίως στους τομείς της ελευθερίας της έκφρασης, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), διαπιστώνει αύξηση της πολιτικοποίησης των κρατικών θεσμών, του κυβερνητικού ελέγχου των ΜΜΕ ακόμη και στο πλαίσιο της διαδικασίας των εκλογών».

Παράλληλα τονίζει ότι «ο Αρχηγός της Αξιοματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Ζάεβ, δεν έχει επιστρέψει στα έδρανα του Κοινοβουλίου και μάλιστα πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεση του να σχηματίσει σκιώδη κυβέρνηση και σκιώδες Κοινοβούλιο».

Δημοφιλή