Με τον Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης στις Βρυξέλλες

Με τον Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης στις Βρυξέλλες

Τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συνάντησε στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τον Μάρτιν Σουλτς να δηλώνει μετά την ολοκλήρωσή της ότι “οι προτάσεις που κατέθεσε και που θα καταθέσει το Ποτάμι τις επόμενες εβδομάδες, θα μπορούσαν να βοηθήσουν να υπάρξει ανάπτυξη και δουλειές στην Ελλάδα”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του σημείωσε ότι “η Ελλάδα χρειάζεται τη βοήθεια της Ευρώπης και σημαντικών ανθρώπων όπως είναι ο Μάρτιν Σουλτς, ώστε να αναδιατάξει τις δυνάμεις της και να προχωρήσει μπροστά”. Επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη να συνεχίσουμε “να συζητάμε με τους Ευρωπαίους, με τους ανθρώπους που σκέφτονται την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης”.

Της συνάντησης με τον κ. Σουλτς είχε προηγηθεί η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο ίδιος θα συναντήσει αργότερα και τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ αύριο θα έχει συνάντηση με τον γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Tο πρωί της Παρασκευής θα ταξιδέψει στη Ρώμη όπου θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κοινοβουλίου.

Η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνάντηση με τον φίλο μου Σταύρο Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού. Αναλύσαμε την κατάσταση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα αυτή στην Ευρώπη, μετά τον επιτυχή συμβιβασμό τις προηγούμενες ημέρες.

Πρέπει να δουλέψουμε τόσο εδώ (στην Ευρώπη) όσο και στην Αθήνα. Άκουσα πολύ προσεκτικά την ανάλυση και τις προτάσεις του Σταύρου. Ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήγησα ότι δεν συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση, είμαστε πρώτα απ’ όλα υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τη χώρα και τον λαό της. Έτσι λοιπόν μιλάω με όλες τις δημοκρατικές πλευρές και με το Ποτάμι που είναι πολύ κοντά σε μένα.

Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας τις επόμενες εβδομάδες. Πιστεύω ότι οι προτάσεις που κατέθεσε το Ποτάμι και που θα καταθέσει και τις επόμενες εβδομάδες, θα μπορούσαν να βοηθήσουν να υπάρξει ανάπτυξη και δουλειές στη χώρα.

Η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη

Ήταν χαρά και τιμή η συνάντηση με τον πρόεδρο. Κάθε φορά λέμε και κάτι καινούριο και μαθαίνω κάτι καινούριο. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη στιγμή. Πρέπει να πάει μπροστά, να αναδιατάξει τις δυνάμεις και χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ευρώπης, χρειαζόμαστε τη βοήθεια σημαντικών ανθρώπων, όπως είναι ο Μάρτιν.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να συζητάμε με τους Ευρωπαίους, να συζητάμε με τους ανθρώπους που σκέφτονται την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, στην καρδιά της Ευρώπης. Συζητήσαμε για τα προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα που είναι πολύ άμεσα και πολύ συγκεκριμένα.

Ευτυχώς περάσαμε και πήραμε την άδεια για τους επόμενους τέσσερις μήνες να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα στη χώρα μας, να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και ελπίζουμε ότι και η κυβέρνηση στην Αθήνα είναι αποφασισμένη όσο κι εμείς ν’ αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα και να φύγουμε μπροστά. Τον ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την εμπιστοσύνη και για τη συζήτηση που είχαμε.

Δημοφιλή