ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/02/2015 12:39 EET | Updated 26/02/2015 12:39 EET

6 μήνες με αναστολή για τη ρατσιστική επίθεση εναντίον γιατρού στην Κοζάνη. Της είχε πει πως της χρειάζεται Χίτλερ και σαπούνι

proinoslogos

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικών Κοζάνης στον 57χρονο συνταξιούχο που καταγγέλθηκε ως «πρωταγωνιστής» ρατσιστικού επεισοδίου σε βάρος νιγηριανής καταγωγής γιατρού του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο ασθενής που είχε προσέλθει στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία με συμπτώματα αλλεργίας, είχε αρνηθεί να τον κουράρει η γιατρός Σολάς Γκόντγουιν και της επιτέθηκε φραστικά, λέγοντας της πως της χρειάζεται «Χίτλερ και σαπούνι»

Κατά την απολογία του, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ρατσιστής. Περιέγραψε το επεισόδιο, όπως το βίωσε εκείνος, ενώ, ερωτηθείς για τη φρασεολογία, που φέρεται να χρησιμοποίησε, είπε πως δεν θυμάται να χρησιμοποίησε τους καταγγελλόμενους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και η 29χρονη καταγγέλλουσα ειδικευόμενη γιατρός, που επανέλαβε όλα όσα ανέφερε στην υποβληθείσα μήνυσή της, βάσει της οποίας έγινε η σύλληψη.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 57χρονος αφέθηκε ελεύθερος.