Πρώην πρωταθλητής στίβου υπέκλεπτε μέσω διαδικτύου γυμνές φωτογραφίες και βίντεο φοιτητριών

Πρώην πρωταθλητής στίβου υπέκλεπτε μέσω διαδικτύου γυμνές φωτογραφίες και βίντεο φοιτητριών
scyther5

Ένας πρώην πρωταθλητής στίβου συνελήφθη από τους άνδρες της ομάδας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γιατί υπέκλεπτε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από γυναίκες.

Ο 29χρονος είχε συλληφθεί ξανά τον Νοέμβριο του 2014 γιατί χρησιμοποιώντας τα social media έπειθε γυναίκες να του δώσουν πρόσβαση σε φωτογραφίες και βίντεο που ήταν αποθηκευμένα στον υπολογιστή τους.

Αφού αφέθηκε ελεύθερος εξακολούθησε να «ψαρεύει» γυναίκες μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, θύματα του πρώην πρωταθλητή είχαν πέσει τουλάχιστον 6 φοιτήτριες οι οποίες έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να χακάρει φωτογραφίες και βίντεο που τις απεικόνιζαν γυμνές.

Για να το καταφέρει χρησιμοποιούσε εξειδικευμένο πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση σε ξένους υπολογιστές.

Στη συνέχεια, αφού έπαιρνε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ήθελε, προσποιούμενος τον μεταπτυχιακό φοιτητή, άρχισε να απειλεί τα θύματά του ότι αν δεν προχωρήσουν σε συνουσία μαζί του θα δημοσιοποιήσει τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα.

Η Δίωξη μετά από καταγγελίες των φοιτητριών συνέλαβε τον δράστη στο σπίτι του στην Αθήνα, και κατέσχεσε τον προσωπικό του υπολογιστή.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δημοφιλή