H απίστευτη ιστορία του Ματ Στοπέρα: Του έκλεψαν το κινητό στις ΗΠΑ και έγινε διάσημος στην Κίνα

H απίστευτη ιστορία του Ματ Στοπέρα: Του έκλεψαν το κινητό στις ΗΠΑ και έγινε διάσημος στην Κίνα
Facebook

Η περίεργη ιστορία του Ματ Στοπέρα από τις ΗΠΑ, η κλοπή του τηλεφώνου του οποίου τον έκανε διάσημο στην Κίνα βρίσκεται στο επίκεντρο δημοσιεύματος του Business Insider.

Όταν τον Ιανουάριο ο Στοπέρα κοίταξε στο τηλέφωνό του τον Ιανουάριο, αντιλήφθηκε κάτι περίεργο: αναζητώντας μια φωτογραφία στο Instagram, ανακάλυψε ότι το υποτίθεται προσωπικό photo stream του είχε γεμίσει με φωτογραφίες ενός Κινέζου που τραβούσε selfies μπροστά από μια πορτοκαλιά. Ο Στοπέρα, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν είχε την παραμικρή ιδέα ποιος και τι.

Προβληματιζόμενος ότι το τηλέφωνό του είχε χακαριστεί, το πήγε στο κοντινότερο Apple Store. Ένας εργαζόμενος τον ρώτησε εάν του είχαν κλέψει πρόσφατα το κινητό, και ως εκ τούτου ο Στοπέρα θυμήθηκε ότι έναν χρόνο πριν είχε χάσει ένα iPhone.

Ο εργαζόμενος στη συνέχεια του εξήγησε ότι τα περισσότερα κλεμμένα iPhones καταλήγουν στην Κίνα και ότι ο λόγος που ο Στοπέρα έβλεπε εκείνες τις φωτογραφίες ήταν το ότι τόσο το τωρινό κινητό του όσο και το παλιό μοιράζονταν την πρόσβαση στον ίδιο λογαριασμό iCloud. Ο ίδιος διέγραψε τα πάντα στο τηλέφωνό του και ενημερώθηκε πως το παλιό τηλέφωνό του θα απεργοποιείτο, μπλοκάροντας την πρόσβαση του νυν ιδιοκτήτη του παλιού τηλεφώνου στον λογαριασμό του.

Ωστόσο, αν και θεώρησε ότι η υπόθεση είχε λήξει, ένα πρωί ξύπνησε και είδε ένα μπαράζ από tweets. Ένας διάσημος χρήστης του Weibo στην Κίνα είχε αναδημοσιεύσει σχετικό post του Στοπέρα στο BuzzFeed, όπου περιέγραφε την εμπειρία του και χιλιάδες Κινέζοι χρήστες της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης μπήκαν πρόθυμα στον αγώνα για τον εντοπισμό του νυν κατόχου. Μέσα σε 24 ώρες οι χρήστες του Weibo είχαν βρει πού είχαν τραβηχτεί οι φωτογραφίες (Γκουανγκντόνγκ, Κίνα) και έψαχναν τον άνδρα – ο ανιψιός του οποίου έμαθε την ιστορία και δημοσίευσε εικόνες στο Weibo.

Η ιστορία είχε γίνει γνωστή, και εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο την παρακολουθούσαν για να δουν εάν οι δύο κάτοχοι θα συναντιούνταν. Εκπρόσωπος του Weibo επικοινώνησε με τον Στοπέρα και του πρότεινε να μπει στην πλατφόρμα. Η εταιρεία τον βοήθησε να στήσει λογαριασμό, του έδωσε ειδική διάκριση και μέσα σε λίγα λεπτά είχε εκατομμύρια followers, με τους οποίους η επικοινωνία ήταν ευκολότερη από ό,τι αναμενόταν. Από πλευράς του, ο «Brother Orange» έστησε επίσης λογαριασμό και οι δύο τους άρχισαν να επικοινωνούν. Το όνομα του Stopera βρέθηκε στην κορυφή των trending topics. 60 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μάθει την ιστορία του και άτομα από όλη την Κίνα του στέλνουν μηνύματα, ζητώντας του να επισκεφτεί τη χώρα και να συναντηθεί με τον «Brother Orange».

Κάθε post που κάνει στο Weibo λαμβάνει ταχύτατα χιλιάδες σχόλια, ενώ Κινέζοι χρήστες έχουν αρχίσει να στήνουν λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter (θεωρητικά μπλοκαρισμένο στη χώρα) απλά και μόνο για να επικοινωνήσουν μαζί του.

Ο Στοπέρα και ο «Brother Orange» σχεδιάζουν να συναντηθούν στις 18 Μαρτίου στο Μεϊζού της Κίνας, με τον δεύτερο να έχει προτείνει γεύμα που θα ετοιμάσει ο ίδιος στο εστιατόριο της οικογένειάς του.

«Νομίζω ότι έχει ακόμα το τηλέφωνό μου, που είναι λίγο τρελό», λέει ο Στοπέρα, ο οποίος ωστόσο υπογραμμίζει ότι δεν σχεδιάζει να το ζητήσει πίσω. «Ειλικρινά, δεν με ενδιαφέρει. Τελικά άξιζε η απώλεια».

Δημοφιλή