ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/02/2015 12:16 EET | Updated 26/02/2015 12:17 EET

Στον Πειραιά πιάστηκε φορτίο με περισσότερα από 30 εκατομμύρια κουτιά λαθραίων τσιγάρων

Eurokinissi

Όταν ο υπουργός οικονομικών έγραφε στο αρκετά γενικόλογο mail του ότι στους στόχους της κυβέρνησης είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγράρων, ή ήξερε κάτι ή είναι πολύ τυχερός.

Γιατί το φορτίο λαθραίων τσιγράρων που εντόπισαν οι αρχές στο λιμάνι του Πειραιά περιλάμβανε περισσότερα από 30 εκατομμύρια τεμάχια. Τα εμπορευματοκιβώτια προέρχονταν από τη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Αξιοποιώντας πληροφορίες οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων και λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε εμπορευματοκιβώτια με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα «έπιπλα».

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο υπαλλήλων και με την συμμετοχή του σκύλου ανιχνευτή καπνευτικών της υπηρεσίας Diablo, διαπιστώθηκε ότι σε τρία εμπορευματοκιβώτια περιέχονταν συνολικά 30.334.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων (10.380.000 τεμάχια μάρκας Gold Classic και 19.954.000 τεμάχια μάρκας Raquel), ενώ ένα τέταρτο εμπορευματοκιβώτιο, που υπήρχε στην ίδια φορτωτική, περιείχε διακόσια πενήντα χαρτοκιβώτια πλαστικών καρεκλών, με προφανή σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 5.550.600,21 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των πραγματικών παραληπτών, δεδομένου ότι τα στοιχεία των παραληπτών επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

Sponsored Post