Η πρόεδρος της Βουλής καταψήφισε την συμφωνία του Eurogroup στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόεδρος της Βουλής καταψήφισε την συμφωνία του Eurogroup
Menelaos Myrillas / SOOC

Σχόλια έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ η στάση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία στην συζήτηση που έγινε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για την συμφωνία του Eurogroup όχι μόνο αντέδρασε στην πρόταση Τσίπρα να διεξαχθεί ενδεικτική ψηφοφορία, αλλά καταψήφισε και την συμφωνία! Συνολικά οι βουλευτές που είχαν αρνητική στάση (διαφωνία ή λευκό) ήταν λιγότεροι από 20.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε χθες το μεγαλύτερο μέρος της 12ωρης συζήτησης στην οποία μίλησαν περίπου 140 άτομα. Έκανε την αρχική εισήγηση, αλλά και το κλείσιμο της συζήτησης, ενώ ενδιάμεσα συναντήθηκε με

-την αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη για το θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων προς το Δημόσιο,

-τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για το ζήτημα της διακοπής των πρωταθλημάτων,

-τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Παράλληλα το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας συμμετείχε στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στην οποία έγιναν αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός επανήλθε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής όπου συνεχιζόταν η συζήτηση σην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί ζήτησε να τεθεί η συμφωνία σε ενδεικτική ψηφοφορία, καθώς νωρίτερα είχε καλέσει τους βουλευτές να δηλώσουν αν θα την ψηφίσουν ή θα την καταψηφίσουν όταν έρθει στο Κοινοβούλιο. Από την συζήτηση προέκυψε ότι κανείς δεν θα την καταψηφίσει. Σημειώνεται πως μόνο δύο βουλευτές πρότειναν να μην εισαχθεί στη Βουλή η συμφωνία με το Eurogroup, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου διαφώνησε και με την πρόταση να διεξαχθεί η ενδεικτική ψηφοφορία. «Να μην προχωρήσουμε καλύτερα σε ψηφοφορία. Δεν το λέω για να την αποφύγω, άλλωστε δήλωσα ρητά την διαφωνία μου» ήταν η θέση της σύμφωνα με πληροφορίες.

Στην ενδεικτική ψηφοφορία δεν έγινε καταμέτρηση. Στην αίθουσα ήταν περίπου 20 βουλευτές. Τα κατά ήταν 5 – 7 (ένα από τα οποία της Ζ. Κωνσταντοπούλου) και τα λευκά 10 – 12 (ανάμεσα στα οποία του Π. Λαφαζάνη). Σημειώνεται ότι στην ψηφοφορία δεν παρευρισκόταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος επίσης έχει εκφράσει αντιρρήσεις για την συμφωνία.

Δημοφιλή