Σήμερα η Ελίζαμπεθ Τέιλορ θα γινόταν 83 ετών: Τα 9 πράγματα που μας έμαθε για την αγάπη

Σήμερα η Ελίζαμπεθ Τέιλορ θα γινόταν 83 ετών: Τα 9 πράγματα που μας έμαθε για την αγάπη
Tumblr

Εντάξει, μπορεί να παντρεύτηκε οκτώ φορές, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν μία γυναίκα που ήξερε πώς να ζει και να αγαπάει.

Με τη δίψα της για ζωή και την ακόρεστη όρεξή της για το αντίθετο φύλο, η Τέιλορ είχε το είδος της ερωτικής ζωής που μερικοί από εμάς μπορούν μόνο να ονειρευτούν – και μας δίδαξε αρκετά πράγματα για τις σχέσεις πριν πεθάνει το 2011 σε ηλικία 79 ετών.

Αυτά είναι λοιπόν τα 9 πράγματα που μας δίδαξε για αγάπη η Λιζ:

1.Να παίζεις με τους δικούς σου κανόνες στις σχέσεις, και άσε τις προσδοκίες της κοινωνίας να «πάνε στο διάολο».

«Δεν προσποιούμαι ότι είμαι μία συνηθισμένη νοικοκυρά. Δεν είμαι και δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι«, είπε κάποτε η Τέιλορ. Και ήταν αλήθεια – η ηθοποιός ήταν τα πάντα εκτός από συνηθισμένη. Ενώ οι συνομήλικες της υποδυόταν τις τέλειες νοικοκυρές σε φωτογραφίσεις περιοδικών όπως το «Life and Look», η Λιζ έδειχνε ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες της για καριέρα και έκανε συλλογή από συζύγους, σε μία εποχή που τα διαζύγια δεν ήταν το ίδιο αποδεκτά όσο είναι σήμερα. Ήταν πραγματικά μία γυναίκα πολύ μπροστά από την εποχή της.

2.Παντρέψου κάποιον που σε βλέπει ως το δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα.

Ο πέμπτος (και έκτος!) σύζυγος της Τέιλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον, έγραψε τα εξής ποιητικά λόγια για τη γυναίκα του στα προσωπικά ημερολόγια του:

«Είναι ντροπαλή και εύστροφη, δεν την κοροϊδεύει κανείς, είναι μια λαμπρή ηθοποιός, είναι όμορφη πολύ πιο πέρα από τα όνειρα της πορνογραφίας», έγραψε. «Μπορεί να είναι υπεροπτική και ισχυρογνώμων, επιεικής και τρυφερή, Dulcis Imperatrix (γλυκιά αυτοκράτειρα), είναι το παιδί της Κυριακής, μπορεί να ανεχθεί τις ανικανότητες και το μεθύσι μου, είναι ένας πόνος στο στομάχι μου όταν λείπω μακριά της, και με αγαπάει!»

Ναι, θα θέλαμε και εμείς να έχουμε κάποιον που νιώθει έτσι για εμάς.

3.Μην κλέψεις τον άντρα της φίλης σου. Εάν όμως το κάνεις, κανόνισε να τα βρεις μαζί της. Πρώτα αδερφές, μετά ερωμένες!

Θα πιστεύατε ότι τα πράγματα ήταν κάπως περίεργα ανάμεσα στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ και την Ντέμπι Ρέινολντς, αφότου ο Έντι Φίσερ άφησε την Ρέινολντς για την Τέιλορ (που ήταν για πολλά χρόνια φίλη του ζευγαριού) το 1959. Ωστόσο, οι δύο γυναίκες παρέμειναν φίλες μέχρι τον θάνατο της Τέιλορ.

«Οι γυναίκες την συμπαθούσαν και οι άντρες την λάτρευαν – και ο άντρας μου ήταν ένας από αυτούς – και η αγάπη της για τα παιδιά ήταν διαρκής», είπε η Ρέινολντς στο «Entertainment Weekly» μετά τον θάνατο της Τέιλορ. «Οι άνθρωποι πάντα υποθέτουν ότι κρατάς κακία, αλλά δεν το κάνω αυτό. Είναι κάτι που ξεπεράσαμε μαζί με το πέρασμα του χρόνου.»

4.Να δέχεσαι πάντα τα διαμάντια που σου κάνει δώρο το άλλο σου μισό, ακόμα και αν σου τα προσφέρει σε μία προσπάθεια να συμφιλιωθείτε μετά από έναν καυγά.

Λένε ότι η Τέιλορ δέχθηκε ένα κολιέ με διαμάντια σε σχήμα καρδιάς μετά από έναν από τους μυθικούς καυγάδες της με τον Μπάρτον. Θα ήταν αγένεια να μην το δεχθεί, σωστά;

5.Μην προσπαθείς να καταλάβεις το αντίθετο φύλο. Αν δεν του αρέσεις, απλά σήκωσε τους ώμους σου και φύγε.

«Υποθέτω ότι όταν φτάνουν σε μία συγκεκριμένη ηλικία, ορισμένοι άντρες φοβούνται να μεγαλώσουν», είπε κάποτε η Τέιλορ. «Φαίνεται ότι όσο μεγαλώνουν οι άντρες, τόσο νεότερες γίνονται οι γυναίκες τους.» Γνωρίζουμε τον τύπο. Και πάλι, εάν η Τέιλορ μας έμαθε κάτι για την αγάπη, είναι ότι υπάρχουν και άλλου πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, επομένως εάν ο άνθρωπος που είστε μαζί του δεν θεωρεί ότι είστε αρκετά νέα ή αρκετά όμορφη, πείτε του να πάει να «χαθεί.»

6.Να περιμένεις τους καβγάδες.

Οι διαφωνίες είναι ένα μέρος της σχέσης που δεν μπορεί κανείς να αποφύγει. Η Τέιλορ και ο Μπάρτον ήταν τόσο καλά προετοιμασμένοι για αυτούς, που νοίκιαζαν τρεις σουίτες όταν έμεναν σε ξενοδοχεία – μία πάνω από τη δική τους και μία από κάτω. Έτσι, όπως πίστευε τι ζευγάρι, οι γείτονές τους δεν θα ήταν αναγκασμένοι να υπομείνουν κάποιον από τους περίφημους καυγάδες τους.

7.Μην ησυχάσεις εάν δεν βρεις τον έναν και μοναδικό. Αλλά μπορείς να παραδεχθείς ότι είναι κάπως τρελό που συνεχίζεις να τον αναζητάς μετά από τέσσερις ή πέντε γάμους.

«Είμαι μία πάρα πολύ αφοσιωμένη σύζυγος», είπε κάποτε η Τέιλορ. «Όπως και θα έπρεπε εξάλλου, αφού έχω παντρευτεί τόσες πολλές φορές.»

8.Μην υποτιμάς την ανάγκη για πάθος στη ζωή.

«Πάντα παραδεχόμουν ότι με κυβερνούν τα πάθη μου», έχει πει η Τέιλορ. Και δεν αστειευόταν. Όταν είχε να κάνει με την αγάπη, η Λιζ ήταν πραγματικά αχόρταγη – τόσο πολύ που το Βατικανό την κατηγόρησε για «ερωτική αλητεία» όταν άρχισε τη σχέση της με τον Μπάρτον, τον παντρεμένο συμπρωταγωνιστή της στην ταινία του 1966 «Κλεοπάτρα.» Μετά από αυτό, το ζευγάρι έζησε το είδους του ρομάντζου που οι περισσότεροι από εμάς μόνο ονειρευόμαστε: παντρεύτηκαν τον 1964, συμφιλιώνονταν μετά από επικούς καβγάδες ξανά και ξανά και τελικά πήραν διαζύγιο το 1974 ... μόνο για να παντρευτούν ξανά σε μία πριβέ αφρικανική τελετή 16 μήνες αργότερα.

«Ίσως αγαπάμε ο ένας τον άλλο υπερβολικά πολύ,», είπε η Ελίζαμπεθ, λες και κάτι τέτοιο είναι πιθανό.

9.Μην «κολλάς» σε μία αποτυχημένη σχέση.

Δεν ξέρουμε για σας, αλλά εμείς πάντα ήμασταν υπέρ της συμβουλής που έδινε η Τέιλορ για το πώς να ξεπεράσεις κάποιον: «Βάλε στον εαυτό σου ένα ποτό, φόρεσε κραγιόν, και σύνελθε.» Λιζ, δεν θα μπορούσαμε να το είχαμε πει καλύτερα.

Αυτό το κείμενο μεταφράστηκε από τη Βασιλική Ζιώγα

Δημοφιλή