Μαντόνα: Νιώθω τρόμο μπροστά στη μισαλλοδοξία της Ευρώπης - Μου θυμίζει ναζιστική Γερμανία

Μαντόνα: Νιώθω τρόμο μπροστά στη μισαλλοδοξία της Ευρώπης - Μου θυμίζει ναζιστική Γερμανία
Madonna performs onstage at the Brit Awards 2015 at the 02 Arena in London, Wednesday, Feb. 25, 2015. (Photo by Joel Ryan/Invision/AP)
Madonna performs onstage at the Brit Awards 2015 at the 02 Arena in London, Wednesday, Feb. 25, 2015. (Photo by Joel Ryan/Invision/AP)
Joel Ryan/Invision/AP

H Μαντόνα δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι νιώθει τρόμο μπροστά στο «επίπεδο της μισαλλοδοξίας» στη Γαλλία και την Ευρώπη και επισήμανε ότι αυτή «η παράλογη εποχή που διανύουμε» την «κάνει να σκέφτεται τη ναζιστική Γερμανία» σε μια συνέντευξη που παραχώρησε αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε στον ιστότοπό του το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Η διάσημη τραγουδίστρια της ποπ μουσικής, το νέο άλμπουμ της οποίας θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με τίτλο "Rebel Heart", είχε προκαλέσει σάλο όταν κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης περιοδείας της, το 2012, προβαλλόταν επί σκηνής ένα βιντεοκλίπ στο οποίο η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν εμφανιζόταν με μια σβάστικα στο μέτωπό της.

Στη συναυλία της στο Παρίσι τον Ιούλιο του 2012 δεν είχε προβληθεί το αμφιλεγόμενο βίντεο επί σκηνής, ενώ η τραγουδίστρια είχε εξάρει τους Γάλλους για την «ανεκτικότητα» που επιδείκνυαν.

«Είχα παρατηρήσει (τότε) ότι η Γαλλία ήταν η χώρα που είχε πρώτη αποδεχθεί τους ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα δέρματος, που είχε φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως η Τζοζεφίν Μπέικερ, ο Τσάρλι Πάρκερ, συγγραφείς, ζωγράφους... Εν συντομία θυμόμουν ότι η Γαλλία υπήρξε μια χώρα που προσέφερε άσυλο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους (...) και ότι δυστυχώς αυτό το πνεύμα είχε πλήρως χαθεί» εξήγησε η Μαντόνα σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στα αγγλικά – και μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την πτώση της, που πήρε μεγάλη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της στα Brit Awards.

«Έκανα αυτές τις δηλώσεις πριν από δύο χρόνια, όμως είναι και σήμερα επίκαιρες σε αυτήν την παράλογη εποχή που διανύουμε και που με κάνει να σκέφτομαι τη ναζιστική Γερμανία» συνέχισε η τραγουδίστρια, σύμφωνα με τη μετάφραση του ραδιοφωνικού σταθμού που μετέδωσε ένα απόσπασμα της συνέντευξης.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί αύριο στις 07:45 (09:45 ώρα Ελλάδας) από το Europe 1.

«Αυτό το επίπεδο μισαλλοδοξίας είναι τρομακτικό, και αυτό δεν αφορά μόνο τη Γαλλία, αυτό είναι αλήθεια για ολόκληρη την Ευρώπη, όμως κυρίως για τη Γαλλία. Ο αντισημιτισμός, το τροπάριο περί Αρίας φυλής, αυτός ο τρόπος ύπαρξης, σκέψης, δράσης σε ένα κλίμα ακραίου φόβου... Όλα αυτά με τρομοκρατούν», πρόσθεσε η Μαντόνα.

Δημοφιλή