ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/02/2015 13:42 EET | Updated 27/02/2015 13:42 EET

Τσίπρας: Χαιρετίζουμε την ψήφο των Γερμανών συναδέλφων. Η χώρα πέρασε δύσκολο κάβο

ASSOCIATED PRESS
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras delivers a speech to his party's lawmakers at the parliament in Athens, on Tuesday, Feb. 17, 2015. Tsipras is facing increasing pressure from international lenders to seek an extension of the country's bailout. During his speech, he announced that his party would endorse former conservative interior minister Prokopis Pavlopoulos as candidate for the country's new president. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

«Χαιρετίζουμε την ψήφο των Γερμανών συναδέλφων μας ως πολιτική πράξη λογικής και δημοκρατίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Euronews, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα πέρασε έναν δύσκολο κάβο».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ήρθε ώρα για τις μεταρρυθμίσει που έχει ανάγκη ο τόπος και «καμιά κυβέρνηση δεν επεδίωξε γιατί υπήρχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα».

«Αποδείχτηκε ότι η Ευρώπη μπορεί να προχωράει όταν υπάρχει πολιτική βούληση. Να υπερβαίνει αδιέξοδα, να αναζητά άλλους δρόμους για την ανάπτυξη.  Να βάζει σε προτεραιότητα το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών. Το γερμανικό Κοινοβούλιο έδωσε σήμερα, ψήφο εμπιστοσύνης στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο γερμανικό κοινοβούλιο «πράξη επικύρωσης του διπλού σεβασμού που μας χαρακτηρίζει. Από τη μια στους κοινούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, όπως διατυπώνονται στις Συνθήκες, και, από την άλλη, στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράζεται με την ψήφο των λαών στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.Η Ευρώπη έχει πλέον αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα».

Εν συνεχεία, υποστήριξε ότι η «νέα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με τη διαρκή και αμείωτη στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, ξεκινάει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια για ν’ αλλάξει την Ελλάδα, όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά».

«Ξεκινάμε τον αδυσώπητο αγώνα για την αποκατάσταση της φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης και την παράλληλη αύξηση των δημόσιων εσόδων. Η πολιτική μας βούληση να πληρώσουν το μερίδιό τους όσοι δεν πλήρωναν μέχρι τώρα γίνεται πράξη, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας φορολογικής συνείδησης στους πολίτες.Οικοδομούμε μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, με σεβασμό στον πολίτη και τους φόρους που πληρώνει» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι τα καρτέλ κατεστημένων συμφερόντων που «επιχειρούν, ακόμα και σήμερα, να ελέγξουν τη δημόσια διοίκηση και την οικονομία» θα σπάσουν. «Η αξιοκρατία, η διαφάνεια, οι ίσες ευκαιρίες παντού, με την αρμόζουσα κοινωνική ευαισθησία, όπως και το κράτος δικαίου θα είναι το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας του αύριο».

Sponsored Post