Κλητεύεται η γραμματέας του Ευάγγελου Βενιζέλου στη δίκη Παπακωνσταντίνου

Κλητεύεται η γραμματέας του Ευάγγελου Βενιζέλου στη δίκη Παπακωνσταντίνου
Sooc

Το Ειδικό Δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τις ευθύνες του στη λίστα Λαγκάρντ αποφάσισε να κλητεύσει ως μάρτυρα τη γραμματέα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, τη Σοφία Μπέλμπα.

Είχε προηγηθεί αίτημα της εισαγγελέως της έδρας, το οποίο βασίστηκε στην κατάθεση στην κατάθεση της ειδικής συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών Σοφίας Ρίτσου.

Επίσης θα κλητευθεί ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Φωκίων Γεωργακόπουλος. Ωστόσο, το δικαστήριο επιφυλάχτηκε για τον Παναγιώτη Νικολούδη, νυν υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Τα δύο τελευταία πρόσωπα συνιστούν αίτημα της υπεράσπισης.

Για τη δίκη του Γ.Παπακωνσταντίνου, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Τα θέματα που αφορούν τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ και τη διεξαγόμενη δίκη του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξαντλήθηκαν στην διαδικασία ενώπιον της σχετικής κοινοβουλευτικής επιτροπής. Αυτά που συνέβησαν όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός οικονομικών παρέλαβε από τη Γαλλία το σχετικό CD, δεν έχουν καμία σχέση με τους διαδόχους του στο υπουργείο οικονομικών. Οι ημερομηνίες είναι πολύ σαφείς».

Δημοφιλή