Ποιοι είναι οι φερόμενοι ως συνεργοί του Ξηρού και μέλη των «Πυρήνων» που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική

Ποιοι είναι οι φερόμενοι ως συνεργοί του Ξηρού και μέλη των «Πυρήνων» που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική
Eurokinissi

«Καθαροί τρομοκράτες» οι οποίοι συμμετείχαν στο σχέδιο του Χριστόδουλου Ξηρού για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού είναι οι δύο Έλληνες οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Αυτό ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτριος Τσακνάκης.

Πρόκειται για έναν 39χρονο και έναν 32χρονο που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, είναι μέλη των «Πυρήνων», οι οποίοι δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Ο 39χρονος περιγράφεται από την αστυνομία ως στενός συνεργάτης του Ξηρού, ενώ ο 32χρονος φέρεται να είναι στενός συνεργάτης της Αγγελικής Σπυροπούλου.

Ο 32χρονος εκμεταλλευόταν τους ανεπαρκείς ελέγχους των φυλακών , σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, και έπερνε από κρατούμενους εντός των φυλακών: μετρητά (6.000 ευρώ), συσκευές παρεμβολής σήματος GPS (jammer), σκοπευτικά λέιζερ για καλάσνικοφ, κινητά τηλέφωνα και ψηφιακό υλικό.

Τα πράγματα προέρχονταν, σύμφωνα με την αστυνομία, από μέλη των «Πυρήνων» τα οποία τα παρέδιδαν κατά την διάρκεια των επισκεπτηρίων.

Το παρελθόν του 39χρονου παρέμενε μέχρι τώρα άγνωστο, αν και πλούσιο. Συμμετείχε στην αποστολή τρομο-πακέτου, το οποίο εστάλη στο σπίτι του Προέδρου Εφετών Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2013, στην τοποθέτηση βόμβας στη ΔΟΥ Κορυδαλλού τον Μάρτη του 2014, αλλά και στην αποστολή τρομό-πακέτου στο Α.Τ. Ιτέας, τον Απρίλιο του 2014.

Τα αποτυπώματα του βρέθηκαν στις γιάφκες του Χριστόδουλου Ξηρού σε Ανάβυσσο και Λουτράκι.

Οι συλλήψεις έγιναν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου και στο Γαλάτσι. Μάλιστα ο 39χρονος αντιστάθηκε, βρίζοντας τους αστυνομικούς.

Δευτέρα και Πέμπτη θα απολογηθουν στον ανακριτή

Την ερχόμενη βδομάδα θα απολογηθουν στον ανακριτή αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας οι δύο συλληφθεντες ως συνεργοι του βαρυποινιτη Χριστοδούλου Ξηρού. Και οι δύο μετά την ποινική δίωξη που ασκηθηκε εναντίον τους οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώπιον του ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Στον πρώτο, ο οποίος συνελήφθη στο Γαλάτσι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκρήξεις, κ.α. αδικήματα.Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Βρέθηκε το αυτοκίνητο- βόμβα

Το αυτοκίνητο μάρκας Mitsubishi που θα παγιδευόταν από τους τρομοκράτες για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε στην Ανάβυσσο. Έφερε πλαστές πινακίδες, εδνώ θα χρησιμοποιούνταν για την ανατίναξη του εξωτερικού τοίχου των φυλακών.

Στόχος ήταν να αποδράσουν τα έγκλειστα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άνγωστος αριθμών ποινικών.

Δημοφιλή