Υιοθετήστε αυτές τις 5 συνήθειες και χαρίστε υγεία στον οργανισμό σας

Υιοθετήστε αυτές τις 5 συνήθειες και χαρίστε υγεία στον οργανισμό σας
Shutterstock / Yuganov Konstantin

1. Όλα όσα γνωρίζετε για το πρωινό είναι λάθος

Αφήστε στην άκρη τα φρούτα και τα δημητριακά το πρωί, δεν χρειάζεστε ούτε ζάχαρη, ούτε γλουτένη. Μία δόση από καλά λιπαρά θα σας βοηθήσουν να έχετε μία πολύ καλή ημέρα. Μερικά βραστά αβγά και μισό αβοκάντο με λίγο λεμόνι και ένας φυσικός χυμός είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

2. Μη δίνετε σημασία στις θερμίδες, αλλά στην αξία τους

Το να μετράτε τις θερμίδες που καταναλώνετε σας αποσπά την προσοχή και μπορεί να καταλήξετε να καταναλώνετε φαγητά με χαμηλές θερμίδες μεν, αλλά με πολλά συντηρητικά και γλυκαντικά, που βλάπτουν το σώμα σας. Είναι σημαντικό να τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερο πρωτογενείς τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία. Δώστε προσοχή περισσότερο στην πηγή των θερμίδων και όχι τόσο στον ίδιο τον αριθμό. Άλλωστε 100 θερμίδες από μπρόκολο είναι σίγουρα καλύτερες από 100 θερμίδες που προέρχονται από το γλυκά.

3. Δοξάστε τα πόδια σας

Είναι το λειτουργικό κέντρο του σώματός σας, οπότε πρέπει να τα προσέχετε. Ένα καλό μασάζ, ένα ποδόλουτρο και η τακτική καθαριότητα των ποδιών αλλά και των παπουτσιών σας θα χαρίσει στα πόδια σας την ευεξία και την περιποίηση που τους αξίζει.

4. Ελαιόλαδο στη σαλάτα και όχι στη μαγειρική

Τα πολλά διατροφικά οφέλη που έχει το ελαιόλαδο αλλάζουν μορφή όταν μαγειρεύεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό μαγειρεμένο, απλά δεν διατηρεί όλα τα «μαγικά» του συστατικά.

5. Κίνηση 5 λεπτών κάθε μία ώρα

Είναι εύκολο να το λέει κανείς αλλά πρακτικά είναι αρκετά δύσκολο να θυμάται κανείς να σηκώνεται από την καρέκλα του κάθε μία ώρα, προκειμένου να ξεπιαστεί για 5 λεπτά. Για να το υπενθυμίζετε στον εαυτό σας μπορείτε να κολλήσετε ένα post-it στο γραφείο σας και δοκιμάστε να σηκωθείτε, να περπατήσετε μέχρι την κουζίνα, να πάτε τουαλέτα ή να ανεβείτε τις σκάλες με τα πόδια. Ό,τι κι αν κάνετε, αυτό το μικρό διάλειμμα θα σας γεμίσει με ενέργεια και θα σας χαλαρώσει.

Δημοφιλή