Επτά εξωφρενικές θεωρίες για το Game of Thrones που ίσως ισχύουν (προσοχή, spoilers)

Επτά εξωφρενικές θεωρίες για το Game of Thrones που ίσως ισχύουν (προσοχή, spoilers)
On Being/Flickr

Καθώς όλος ο κόσμος αναμένει εναγωνίως τη νέα σεζόν του Game of Thrones, οι περισσότεροι φανατικοί της σειράς έχουν ακούσει κάποια στιγμή για τη δημοφιλή θεωρία «R+L=J» (ότι ο Jon Snow είναι στην πραγματικότητα ανιψιός και όχι νόθος γιος του Eddard Stark, καθώς οι γονείς του ήταν ο Rhaegar Targaryen και η Lyanna Stark, αδελφή του Eddard)- ωστόσο η συγκεκριμένη προφανώς και δεν είναι η μόνη θεωρία που έχει κυκλοφορήσει, όπως αυτή που λέει ότι ο Tyrion ίσως τελικά να μην είναι Lannister, αλλά Targaryen. Αλλά αυτές οι δύο είναι σχετικά εύκολο να γίνουν πιστευτές, σε σχέση με κάποιες από τις πλέον...εξωτικές που κυκλοφορούν «εκεί έξω».

-O Robb Stark είναι ζωντανός και δεν σκοτώθηκε στον «Κόκκινο Γάμο», προδομένος από τους Frey και τους Bolton. Η θεωρία: είναι και αυτός warg (δηλαδή έχει τη δυνατότητα να βάζει το πνεύμα του μέσα σε ζώα, ελέγχοντάς τα) όπως και ο αδελφός του, Bran, και ως εκ τούτου «πέρασε» στον λύκο του και μετά σε κάποιο άλλο ζώο όταν αυτός σκοτώθηκε.

-Οι γονείς του Jon Snow δεν είναι ο Rhaegar και η Lyanna, όπως υποθέτουν οι περισσότεροι αλλά στα αλήθεια ο Eddard Stark (ο οποίος θεωρείται γενικά πολύ έντιμος άνθρωπος για να απάτησε στην πραγματικότητα τη γυναίκα του, συν το γεγονός ότι στα βιβλία αναφέρεται πως έδωσε μια υπόσχεση στην αδελφή του ενώ πέθαινε, που θεωρείται πως ήταν να μεγαλώσει το παιδί της σαν δικό του), και η μητέρα του είτε η λαίδη Ashara Dayne ή τροφός Wylla.

Image: Giphy

-Ο Jon Snow θα μετατραπεί σε White Walker. Το όνομα της σειράς των βιβλίων είναι A Song of Ice and Fire. Η Daenerys και οι δράκοι της είναι προφανώς η φωτιά, οπότε τίθεται το ερώτημα ποιος είναι ο πάγος- και είναι δύσκολο να βρει κανείς περισσότερο πάγο από τα βόρεια του Τείχους, από όπου ετοιμάζονται να εισβάλουν οι White Walkers. Δεδομένων κάποιων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στο πέμπτο βιβλίο της σειράς (A Dance With Dragons), η θεωρία, όσο εξωφρενική και αν φαίνεται, μπορεί (θεωρητκά) να έχει κάποια βάση.

-Ο Jaime και η Cersei Lannister είναι Targaryen. Η αιμομικτική τους σχέση είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα στοιχεία της σειράς – και οι αιμομιξίες ήταν «μακρά παράδοση» των Targaryen . Στα βιβλία αναφέρεται ότι ο «τρελός βασιλιάς» Aerys Targaryen (που εκθρονίστηκε από την επανάσταση του Robert Baratheon kai σκοτώθηκε από το σπαθί του Jaime Lannister) ποθούσε τη γυναίκα του Tywin Lannister, Joanna, και «έκανε πράγματα» το βράδυ του γάμου τους. Επίσης, στα βιβλία υπάρχουν αναφορές που δείχνουν να υποστηρίζουν ότι η Cersei και ο Jaime ίσως να μην είναι παιδιά του Tywin: σε ένα σημείο λέει στον Jaime η θεία του ότι «ο Tyrion είναι γιος του Tywin, όχι εσύ».

-Ο Syrio Forel είναι ο Jaqen H'ghar. Ο εκπαιδευτής της Arya στην ξιφομαχία, το πρώην «First Sword of Braavos» φαίνεται να πεθαίνει επιτρέποντάς της να διαφύγει. Ωστόσο, η θεωρία λέει ότι είναι ένας από τους Faceless Men του Braavos- εκτελεστές που μπορούν να αλλάζουν την μορφή τους, όπως ο αινιγματικός Jaqen H'ghar, τον οποίο η Arya έσωσε και ως εκ τούτου σκότωσε τρεις για αυτήν, προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος αυτό. Και οι δύο χαρακτήρες είναι από το Braavos, και οι δύο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βοηθούν την Arya, και οι δύο την αποκαλούν «αγόρι».

-Ο Eddard Stark είναι ζωντανός. Οι υποστηρικτές της θεωρίες λένε ότι σύμφωνα με στοιχεία από τα βιβλία ο αρχηγός της οικογένειας Stark είναι ζωντανός, στηριζόμενοι στο ότι η Sansa δεν αναγνωρίζει το πρόσωπό του και ότι η Catelyn, γυναίκα του, σκέφτεται ότι τα κόκαλα που λαμβάνει δεν είναι όπως θα τα περίμενε. Ως τρόποι διαφυγής επισημαίνονται τα περί αντικατάστασής του από Faceless Man/ διαφυγής ως «warg» (όπως προαναφέρθηκε, οι Stark φαίνονται να έχουν παράδοση σε αυτό).

-Το «Hodor» έχει κάποια κρυφή σημασία που θα αλλάξει τα πάντα. Το κανονικό του όνομα είναι Walder, απλά «hodor» είναι αυτό που λέει συνέχεια. Κάποιοι λένε ότι μπορεί να είναι εμπνευσμένο από τον θεό των Βίκινγκ Χοντ, οπότε ίσως σχετίζεται με το σκοτάδι και τον χειμώνα – μάλιστα, ίσως να είναι και απεσταλμένος ή πράκτορας του «Άλλου» θεού, του αντιπάλου του Κόκκινου Θεού της Melissandre.

Δημοφιλή