ΔΙΕΘΝΕΣ
01/03/2015 11:18 EET | Updated 01/03/2015 11:18 EET

Κάμερες στην Κωνσταντινούπολη «είδαν» τρεις Βρετανίδες μαθήτριες που κατευθύνονται προς τη Συρία

ASSOCIATED PRESS
Οι τρεις μαθήτριες στο αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ στο Λονδίνο

Κάμερες ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη κατέγραψαν τρεις Βρετανίδες μαθήτριες οι οποίες θεωρείται πως κατευθύνονται προς τη Συρία για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Σαμίμα Μπεγκούμ, η Αμιρά Αμπάσε (15 ετών και οι δύο) και η Καντιζά Σουλτάνα, 16, πέταξαν από το Λονδίνο στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Φεβρουαρίου. Στις εικόνες φαίνονται να περιμένουν στον σταθμό λεωφορείων Μπαϊραμπασά στην πόλη.

Η Σκότλαντ Γιαρντ θεωρεί ότι οι τρεις μαθήτριες βρίσκονται πλέον στη Συρία, και θεωρείται ότι συναντήθηκαν στα σύνορα με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το BBC, εκτιμάται πως τα κορίτσια περίμεναν στα γραφεία δύο εταιρειών λεωφορείων πριν μεταβούν στην Ούρφα, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, στις 18 Φεβρουαρίου. Από εκεί πιστεύεται ότι μεταφέρθηκαν σε πέρασμα από διακινητές ανθρώπων.

Η βρετανική αστυνομία και οι οικογένειες των κοριτσιών έχουν απευθύνει έκκληση προς τις έφηβες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η τουρκική αστυνομία προσπαθεί να αναγνωρίσει την ταυτότητα των προσώπων που καταγράφονται στο βίντεο να βοηθούν τα κορίτσια με τις αποσκευές τους στο σταθμό λεωφορείων.