ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/03/2015 06:46 EET | Updated 01/03/2015 06:46 EET

Μητρόπουλος: Να παραμείνει εκτός ψηφισμένου κειμένου η συμφωνία με τους δανειστές

Eurokinissi

Την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να επικυρώσει τη συμφωνία με τους δανειστές στη Βουλή εξέφρασε στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, για να μην υπάρχουν σε ψηφισμένο κείμενο δυο ρήτρες που δεσμεύουν τη χώρα. 

«Αυτές οι ρήτρες είναι τα μέτρα τα οποία έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και η δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες» εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η διαπραγμάτευση ήταν ασύμμετρη και ναρκοθετημένη... Ήταν σκληρά κείμενα, αλλά δεν αναμέναμε ότι θα είχαμε τέτοια άτεγκτη σκληρή επιλογή του γενάρχη της ‘θεραπείας σοκ’ στην Ευρώπη Σόιμπλε... Το σενάριο του Σόιμπλε είναι να τρομοκρατήσει την Ευρώπη και να δείξει στον ευρωπαϊκό νότο όταν υπάρχει εναλλακτική λύση» επισήμανε. 

Ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε δε ως «παραμετρικά ζητήματα εικονικού περιεχομένου τις προεκλογικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για νταούλια και ζουρνάδες στις αγορές». 

«Γράφουν στα παπούτσια τους τη δημοκρατία και τη λαϊκή εντολή. Θα διαγράψουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μέσα στην Ευρωζώνη» επέμεινε πάντως, αποκλείοντας το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ.