Η μάχη για το βουλευτικό αυτοκίνητο συνεχίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ

Η μάχη για το βουλευτικό αυτοκίνητο συνεχίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα του βουλευτικού αυτοκινήτου φαίνεται πως εξακολουθεί να διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας όσο και κόμματος.

Μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τη σκυτάλη πήρε τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης ο οποίος τάχθηκε, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, κατά της χορήγησης υπηρεσιακών αυτοκινήτων στους βουλευτές Αθηνών ενώ τόνισε πως δεν χρειάζονται ούτε την αστυνομική συνοδεία.

«Όλοι οι βουλευτές θέλουν τα αυτοκίνητα. Δέχομαι ότι ένας βουλευτής επαρχίας μπορεί να έχει ανάγκη το αυτοκίνητο, ένας βουλευτής Αθηνών δεν το έχει ανάγκη το αυτοκίνητο. Όπως επίσης δεν έχει ανάγκη και την αστυνομική προστασία», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας πως μερικοί βουλευτές από όλα τα κόμματα θέλουν τον αστυνομικό φρουρό για οδηγό.

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός, είχε δηλώσει πως ένοιωσε άσχημα όταν έμαθε ότι «σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας για τεχνικά θέματα, βουλευτές αντέδρασαν και διαφώνησαν με την οδηγία να μην παίρνουν αυτοκίνητα. Αντέδρασαν να δίνουν 300 και 400 ευρώ, όταν παίρνουν 6.000 ευρω μισθό» και προειδοποίησε: «Να μην γίνουμε σαν τους άλλους. Δεν είναι λαϊκισμός, αλλά λεπτομέρειες, που θα κρίνουν εάν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους. Το πόσο θα μείνουμε στην εξουσία θα εξαρτηθεί και από τις συμπεριφορές μας στις θέσεις εξουσίας σημείωσε. Ερχόμαστε να ανατρέψουμε δομές και προνόμια...Να προσέξουμε μήπως ο κίνδυνος του κυβερνητικού πλήξει και εμάς πρόσθεσε, επικαλούμενος τη μαρξιστική ρήση "τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο».

Ζήτησε δε να ακολουθούνται κανόνες συμπεριφοράς και προέτρεψε να εφαρμοστεί ο κώδικας δεοντολογίας που έχει αποφασιστεί από την κεντρική επιτροπή του κόμματος και να μην μπει στο συρτάρι.

Δημοφιλή