O σκηνοθέτης Sam Green και οι βιρτουόζοι yMusic έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

O σκηνοθέτης Sam Green και οι βιρτουόζοι yMusic έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Sam Green

Τι είναι αυτό που μας συναρπάζει τόσο στα Ρεκόρ Γκίνες; Τι μας οδηγεί στην ανάγκη να κατανοήσουμε τους εαυτούς μας μέσα από την καταγραφή της ανθρώπινης εμπειρίας και τον θαυμασμό της όταν αυτή βρίσκεται «εκτός των πλαισίων»; Αυτό εξερευνά ο αμερικανός σκηνοθέτης Sam Green στο τελευταίο ντοκιμαντέρ του με τίτλο «The Measure of all things» (Μέτρο Πάντων), για χάρη του οποίου ταξίδεψε σε μέρη όπου «γεννήθηκαν» τα Ρεκόρ Γκίνες και συναντήθηκε με τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να το ανακαλύψει μαζί του στις 16 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μέσα από μία μοναδική προβολή της ταινίας. Αυτό που μετατρέπει το ντοκιμαντέρ σε μία ξεχωριστή εμπειρία είναι ότι η αφήγηση θα γίνει ζωντανά από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους βιρτουόζους yMusic.

Ο Green θα παρουσιάσει στοιχεία από τις προσωπικότητες και τις ζωές επτά κατόχων ρεκόρ –από τον ψηλότερο άνδρα έως τον γηραιότερο άνθρωπο και τη γυναίκα με το μεγαλύτερο όνομα. Το φιλμ, το οποίο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Sundance του 2014, συγκέντρωσε $30,000 σε μια καμπάνια χρηματοδότησης 27 ημερών στο Kickstarter.

Η επίσκεψη του Sam Green και των yMusic στην Ελλάδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το ίδρυμα Fulbright.

Σε αυτή την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, ο σκηνοθέτης και το εξαμελές συγκρότημα θα παρουσιάσουν μια σειρά από συναυλίες, προβολές, και εργαστήρια στις 13 και 16 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 14 και 15 Μαρτίου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το διήμερο αφιέρωμα «Ζωντανό μουσικό σινεμά: Sam Green και yMusic» εντάσσεται στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Το αφιέρωμα στο ζωντανό μουσικό σινεμά του Sam Green περιλαμβάνει τις εξής συναυλίες, προβολές και παράλληλες δράσεις:

ΑΘΗΝΑ

Παρασκευή 13 Μαρτίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 20:30

Συναυλία με τους yMusic

Παρασκευή 13 Μαρτίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 16:00-17:30

Master Class με τους yMusic

Δευτέρα 16 Μαρτίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 21:00

Προβολή του ντοκιμαντέρ The Measure of All Things - Μέτρο πάντων

Δευτέρα 16 Μαρτίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 17:00

Σεμινάριο crowdfunding με τον Sam Green

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σάββατο 14 Μαρτίου, ApoDec, 18:00

Σεμινάριο crowdfunding από τον Sam Green. (Μόνο με πρόσκληση)

Κυριακή 15 Μαρτίου, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Θέατρο Ολύμπιον, 20:30

Προβολή του ντοκιμαντέρ The Measure of All Things - Μέτρο πάντων

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στο www.megaron.gr

Δημοφιλή