Την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την απόδραση από τον Κορυδαλλό ανέλαβε ο Χρήστος Τσάκαλος

Την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την απόδραση από τον Κορυδαλλό ανέλαβε ο Χρήστος Τσάκαλος
Eurokinissi

Την πολιτική ευθύνη για το σχέδιο «Γοργοπόταμος», το οποίο είχε σκοπό την απόδραση των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που βρίσκονται στον Κορυδαλλό ανέλαβε, απολογούμενος ενώπιον του εφέτη ανακριτή ο Χρήστος Τσάκαλος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος, όπως και τα υπόλοιπα οκτώ μέλη της οργάνωσης για την υπόθεση αυτή.

Ο 37χρονος ολοκλήρωσε πριν λίγο την απολογία του , ενώ αυτή τη στιγμή στο γραφείο του εφέτη ανακριτή βρίσκεται ο δεύτερος κατηγορούμενος για την οργάνωση, Γιώργος Πολυδώρου, ο οποίος αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποστηρίξει το ίδιο, σχετικά με το σχέδιο απόδρασης.

Ο Χρήστος Τσάκαλος στάθηκε ιδιαίτερα στη διάρκεια της απολογίας του στο θέμα της σύλληψης της μητέρας και της νύφης του και τόνισε ότι οι συγγενείς και τα αγαπημένα πρόσωπα των μελών της οργάνωσης δεν έχουν καμία σχέση με όσα κατηγορούνται ότι έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «αναλαμβάνουμε ακέραια την ευθύνη των ενεργειών μας, εμείς θα σηκώσουμε το βάρος. Οι συγγενείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα δεν φταίνε σε τίποτα».

Σχετικά με τη σύλληψη της 23χρονης συντρόφου του, Αγγελικής Σπυροπούλου, στο σπίτι της μητέρας του στη Σαλαμίνα, ο Χρήστος Τσάκαλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι εκείνος είχε υποδείξει στην Αγγελική να καταφύγει στο σπίτι της μητέρας του όταν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Είπε, επίσης ότι η Αγγελική πήγε πριν λίγες μέρες στο σπίτι του, χτύπησε την πόρτα, της άνοιξε η μητέρα του, η οποία την γνώριζε παλαιότερα ως σχέση του, και προφανώς δεν μπορούσε να της κλείσει την πόρτα. «Η μητέρα μου έκανε αυτό που έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι περήφανος για αυτήν.

Ο Χρ. Τσάκαλος επίσης έκανε λόγο για προσπάθεια κατασκευής ενόχων από την Αντιτρομοκρατική και τόνισε ότι σε αυτό το πλαίσιο έγιναν οι συλλήψεις της μητέρας του και της γυναίκας του αδερφού του, Γεράσιμου, καθώς επίσης και άλλων προσώπων που συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Μόλις ολοκληρώσει την απολογία του ο Γιώργος Πολυδώρου αναμένεται να μπουν στο γραφείο του ανακριτή η μητέρα του Χρήστου Τσάκαλου και η νύφη του για να απολογηθούν και εκείνες, κατηγορούμενες ως μέλη της οργάνωσης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθούν στο γραφείο του ανακριτή και τα υπόλοιπα μέλη των «Πυρήνων» που βρίσκονται στον Κορυδαλλό.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της ΣΠΦ έχουν αρχίσει απεργία πείνας «μέχρι θανάτου», αντιδρώντας στις συλλήψεις συγγενικών και φιλικών τους προσώπων, που όπως υποστηρίζουν, δεν εμπλέκονται στις ενέργειες.

Αργά το βράδυ, μετά την προφυλάκιση των δύο γυναικών, ο Χρήστος και ο Γεράσιμος Τσάκαλος δήλωσαν:

Σήμερα θριάμβευσε το κράτος της Αντιτρομοκρατικής.Για καθαρά εκδικητικούς λόγους προφυλακίστηκαν η μητέρα μας και η σύζυγος του Γεράσιμου. Η παράσταση των απολογιών στον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικόπουλο και στον εισαγγελέα Ασπρογέρακα ήταν το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, καθώς και οι δύο γνώριζαν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εμπλοκής γιά τις δύο προφυλακισμένες, οι δύο αυτοί δικαστικοί λειτούργησαν ως μαριονέτες της Αντιτρομοκρατικής.

Απέναντι στο αστυνομικό κράτος της εκδίκησης, το μόνο που μας απομένει, ως ύστατη χειρονομία αξιοπρέπειας και στήριξης των δικών μας ανθρώπων, είναι η απεργια πείνας μέχρι θανάτου. Ο καθένας ας αναλαβει τις ευθύνες του.Επίσης θα γίνει σήμερα μεσημεριανή στάση των κρατουμένων σε όλες τις πτέρυγες των φυλακων Κορυδαλλού, ως ενδειξη αλληλεγγύης τόσο γιά το συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και τη στήριξη της απεργίας πείνας των υπόλοιπων πολιτικών κρατουμένων, γιά τα δίκαια αιτήματα τους (κατάργηση φυλακών τύπου Γ, τρομονόμος κλπ).

Δημοφιλή