«Δεν είπα ποτέ για κατάργηση των ΤΕΙ» λέει ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας μετά τον σάλο στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ

«Δεν είπα ποτέ για κατάργηση των ΤΕΙ» λέει ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας μετά τον σάλο
Phasma

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης δημοσιεύματα που τον φέρουν να δηλώνει ότι είναι στις προθέσεις του υπουργείου η κατάργηση των ΤΕΙ.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ.Χασάπης επισημαίνει, ότι δεν έχει προβεί ποτέ σε ανάλογη δήλωση. «Στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ της περασμένης Παρασκευής, διατυπώθηκαν σκέψεις για αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων ουδέποτε περιελήφθη το ζήτημα της κατάργησης των ΤΕΙ. Τίτλοι επομένως σε εφημερίδες ή ιστοσελίδες που επικεντρώνονται στη κατάργηση των ΤΕΙ δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Χασάπης έχει αναλύσει το μακροπρόθεσμο σχέδιο της νέας πολιτικής ηγεσίας για τα ΤΕΙ και συνολικά για την Γ’ Εκπαίδευση. Τα όσα είπαν, ειδικά ο ίδιος, αλλά και ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς στην Σύνοδο των Προέδρων ΤΕΙ την Παρασκευή προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή. Με αποκλειστική συνέντευξη στο 360pedia.gr δίνει ένα σαφές περίγραμμα των προθέσεων του υπουργείου, του χρονοδιαγράμματος αλλά και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί και θα έχει τρεις φάσεις.

Ο Γ.Γ του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Χασάπης αναλύει το μακροπρόθεσμο σχέδιο της νέας πολιτικής ηγεσίας για τα ΤΕΙ και συνολικά για την Γ’ Εκπαίδευση. Τα όσα είπαν, ειδικά ο ίδιος, αλλά και ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς στην Σύνοδο των Προέδρων ΤΕΙ την Παρασκευή προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή. Με αποκλειστική συνέντευξη στο 360pedia.gr δίνει ένα σαφές περίγραμμα των προθέσεων του υπουργείου. Αναφέρει ότι υπάρχουν τμήματα και ειδικότητες στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια που δεν ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση άλλα στην Μεταλυκειακή βαθμίδα και θα μπορούσε να συζητηθεί η ένταξή τους στα ΙΕΚ. Ξεκαθαρίζει ότι οι επικαλύψεις γνωστικών αντικειμένων ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα πρέπει να ενοποιηθούν στον ενιαίο χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και άλλα τμήματα ΤΕΙ να παραμείνουν αυτοτελή και να συνδεθούν με την Έρευνα.

Συνάντηση Μπαλτά – Γιαννάκου

Νωρίτερα, σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, είχε συνάντηση με την πρώην υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, έπειτα από πρόσκληση του νυν υπουργού και ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό πνεύμα, ενώ υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα θέματα της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Δημοφιλή