Τι απαντούν οι «Πυρήνες» για τη σύλληψη της Αγγελικής

Τι απαντούν οι «Πυρήνες» για τη σύλληψη της Αγγελικής
Eurokinissi

Απεργία πείνας «μέχρι θανάτου» ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» αντιδρώντας στις χθεσινές συλλήψεις της μητέρας του Χρήστου και του Γεράσιμου Τσάκαλου και της συζύγου του δεύτερου.

Στο κείμενό τους που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρονται στην Αγγελική γράφοντας ότι πρόκειται για «σπάνια συντρόφισσα και μας συνδέει απεριόριστη πολιτική συγγένεια. Οι δύο σύντροφοι (τα αδέλφια Τσάκαλοι) της είχαν πει ότι αν κάποια στιγμή βρεθεί σε δύσκολη θέση να πάει σπίτι τους. Γιατί εμείς δεν πουλάμε ούτε τις ιδέες, ούτε τους ανθρώπους μας. Η Αγγελική ήταν τόσο καιρό καταζητούμενη και πριν λίγες μέρες πήγε στο σπίτι τους και ζήτησε από τη μάνα τους να τη φιλοξενήσει προσωρινά. Τι να έκανε η μάνα τους; Να της έκλεινε την πόρτα; Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος και γνωρίζει την αξία της ανθρωπιάς απέναντι σε έναν κυνηγημένο. Στο ίδιο σπίτι μένει συχνά λόγω οικογενειακών σχέσεων και η σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου, για αυτό και ήταν εκεί. Η όλη ευθύνη είναι αποκλειστικά δικιά μας. Οι συγγενείς και το φιλικό περιβάλλον τους δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη με την υπόθεση και όσα τους καταλογίζουν. Όσο για την Αγγελική θα είμαστε δίπλα της και ξέρει ότι έχει όλη τη στήριξη μας. Θα είναι μαζί μας με ψηλά το κεφάλι στο δύσκολο δρόμο που διαλέξαμε.».

Οι «Πυρήνες» στο ίδιο κείμενο γράφουν ότι από σήμερα ξεκινούν απεργία πείνας: «Αν βάλουν αυτούς στη φυλακή, προτιμάμε να διαλέξουμε το θάνατο. Αυτό σημαίνει ευθύνη, και ο καθένας κάνει τις επιλογές του…».

Δημοφιλή