ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/03/2015 15:00 EET | Updated 04/03/2015 17:04 EET

Σε δίκη παραπέμπεται ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός

Eurokinissi

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, για υπόθεση απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, αδίκημα που αφορά παράνομες αυξήσεις που ενέκρινε σε στελέχη της.

Η υπόθεση αφορά μισθολογικές αυξήσεις προς 19 στελέχη της ΔΕΗ που εγκρίθηκαν από τον κ. Ζερβό την περίοδο 2010-2012. Οι επίμαχες αυξήσεις χορηγήθηκαν ενώ ήταν σε ισχύ νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα περίπου 5.900 ευρώ.

Οι Εφέτες του Συμβουλίου που διατάσσουν την παραπομπή σε δίκη του επικεφαλής της ΔΕΗ, θεωρούν πως ο κατηγορούμενος παραβίασε την επίδικη νομοθεσία για τις μισθολογικές αποδοχές διευθυντικών στελεχών προκαλώντας μείωση της περιουσίας της Επιχείρησης προς όφελος τρίτων προσώπων.

Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΔΕΗ

Μετά την παραπομπή του σε δίκη ο Αρθούρος Ζερβός υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην ΔΕΗ στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

Ο κ. Ζερβός επικαλείται λόγους ευθιξίας.

Η επιστολή παραίτησης αναμένεται να αποσταλεί τη Πέμπτη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post