ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/03/2015 14:43 EET | Updated 05/03/2015 04:33 EET

Στο επίκεντρο η ρευστότητα: Τηλεφωνική επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα – Γιάννη Στουρνάρα

Eurokinissi

Σήμερα αναμένονται οι κρίσιμες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ανανέωση της γραμμής του ELA, ενώ ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι τα ελληνικά ομόλογα θα γίνονται δεκτά ως ενέχυρα, αφού υπάρξει πρόοδος στην ολοκλήρωση του προγράμματος.

Στο μεταξύ χθες το μεσημέρι το ελληνικό δημόσιο πέρασε με επιτυχία, αλλά με αυξημένο επιτόκιο (2,97%), το πρώτο crash test δανεισμού. Η κυβέρνηση πήρε οικονομική ανάσα, καθώς το Δημόσιο άντλησε 1,14 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων.

Την Πέμπτη, η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου για το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας ήταν μαραθώνια. Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρέθηκαν όλα τα θέματα όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάνης Δραγασάκης εξερχόμενος του Μεγάρου με την ελληνική πλευρά να ταξιδεύει στις Βρυξέλλες με στόχο την παρουσίαση των κοστολογημένων της προτάσεων προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ ώστε να αποπληρωθούν οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του Μαρτίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης και πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στη Λευκωσία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Στουρνάρας θα συμβάλει τα μέγιστα για την πλήρη αποκατάσταση, και με όλα τα «εργαλεία», της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διοικητής της ΤτΕ θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο όπως αυτό «ανέβηκε» στο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter νωρίτερα το απόγευμα.

Sponsored Post