ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/03/2015 08:59 EET | Updated 04/03/2015 09:43 EET

Ψεύτη αποκαλεί τον Πανούση η Νέα Δημοκρατία

Eurokinissi

Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, εξαπέλυσε η ΝΔ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τους παράτυπους μετανάστες. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον αρμόδιο υπουργό πως ψεύδεται και πως με τις τελευταίες του «δηλώσεις επιβαρύνει την ήδη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, όπως λέει, ο ίδιος και η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρει πως ο κ. Πανούσης «δεν είπε κουβέντα για το αν τελικά θα συλλαμβάνονται ή όχι και πού θα κρατούνται όσοι μετανάστες εισέρχονται από αύριο παράνομα στη χώρα μας», «για το πόσες εντολές απέλασης παράνομων μεταναστών έχει αναστείλει τις τελευταίες μέρες» και «για το πού βρίσκονται σήμερα όσοι παράνομοι μετανάστες πήραν το εξιτήριο από τα κέντρα κράτησης» και προσθέτει πως η κ. Χριστοδουλοπούλου έχει δηλώσει ότι οι μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα «δεν θα συλλαμβάνονται».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη ο κ. Πανούσης ψεύδεται, καθώς «αρνήθηκε χθες την ύπαρξη του εγγράφου, κάνοντας λόγο για "αποκυήματα νοσηρής φαντασίας", "μονταζιέρες", "προβοκάτσιες" και λοιπές ανοησίες» ενώ «η αλήθεια είναι ότι, λίγες ώρες μετά, αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο του υπουργείου ήταν πραγματικό!».

Στη ίδια ανακοίνωση κατηγορείται, επίσης, ο κ. Πανούσης πως αν και δήλωσε ότι «δεν είχε ιδέα για τη διαταγή του υπουργείου του και ότι την απόφαση την είδε από την τηλεόραση», «η απόφαση ήταν γνωστή στον ίδιο προσωπικά, καθώς και στα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όπως προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο και τις κοινοποιήσεις του».

Ο κ. Καραγκούνης επικρίνει, επίσης, τον κ. Πανούση, ο οποίος δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με το έγγραφο και το ανακαλεί, καθώς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, «λίγες ώρες μετά, τον αδειάζει η ίδια η συνάδελφός του η υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου, η οποία δηλώνει ότι το έγγραφο εκφράζει κυβερνητική πολιτική που είχε συναποφασιστεί μεταξύ της ιδίας και του κ. Πανούση, λίγες μέρες πριν, παραπέμποντας σε δελτίο Τύπου με αντίστοιχο περιεχόμενο».

Τέλος στη ΝΔ κατηγορούν τον κ. Πανούση ότι ψεύδεται όταν λέει πως το έγγραφο εκδόθηκε με πρωτοβουλία κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα, καθώς όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κ. Καραγκούνη «η διαταγή αυτή βασίζεται σε προγενέστερες πολιτικές αποφάσεις του υπουργείου του (1604/15/321533 που εκδόθηκε στις 18/2, 1604/15338823 που εκδόθηκε στις 21/02 και 1604/15/371049 που εκδόθηκε στις 27/02)» και καλούν τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη «να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το θέμα αυτό» «για κομματικές διώξεις σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, που το μόνο που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν τις εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας».

Η απάντηση του Γιάννη Πανούση: «Σύντομα θα αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω από την προβοκάτσια»

«Τέσσερα μπούμερανγκ και μια κούφια απειλή» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν από λίγο ο Γιάννης Πανούσης, ως απάντηση σε όσα είπε γι' αυτόν ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Άκουσα την «είδηση», την οποία ασφαλώς γνώριζε η Ν.Δ. πριν από μένα και σχεδίαζε την πρόκληση πανικού σε βάρος της ηρεμίας του ελληνικού λαού, από τον Ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Την ύπαρξη εγγράφου την έμαθα πολύ αργότερα όταν κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου. Το θέμα της προβοκάτσιας και ποιος κρύβεται από πίσω είναι θέμα ωρών να αποκαλυφθεί αφού ήδη οι «συνέταιροι» αλληλοκατηγορούνται» γράφει ο αναπληρωτής υπουργός.

Στη συνέχεια αποκαλεί τον Κώστα Καραγκούνη «νεόκοπο» και του ζητάει αν έχει στοιχεία να τα φέρει αλλιώς να σιωπήσει ζητώντας συγνώμη.

«Ανακάλεσα τη διαταγή διότι εξεδόθη παρατύπως και δίχως τη γνώση της ιεραρχίας. Μη συγχέεται το δελτίο τύπου για την Αμυγδαλέζα με έγγραφο που έχει ως τίτλο «Νέα πολιτική..». Η Αναπληρώτρια Υπουργός κα Χριστοδουλοπούλου θα είναι σύντομα η αρμόδια για να λάβει όλες τις σχετικές αποφάσεις. Τις πολιτικές αποφάσεις του Υπουργείου τις υπογράφω ο ίδιος και όχι κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας χωρίς έγκριση από Επιτελάρχη, Υπαρχηγό, Αρχηγό.

Παραβιάσατε το Ν. 3907/11, τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τώρα κάνετε μαθήματα ηθικής και ευθύνης. Ως προς τις κρίσεις αξιωματικών δεν θέλω να υπενθυμίσω το σκοτεινό παρελθόν των κυβερνήσεων που δημιουργούσαν «δικό τους» στρατό και «δική τους» αστυνομία. Μη φωνάζει τόσο πολύ ο ψεύτης και ο υποκριτής γιατί θα κουφαθεί ο ίδιος», καταλήγει η ανακοίνωση του Γιάννη Πανούση.

Sponsored Post