Mάθετε την ημερομηνία λήξης των καλλυντικών σας (ναι, μάλλον πρέπει να πετάξετε τη μάσκαρα)

Mάθετε την ημερομηνία λήξης των καλλυντικών σας (ναι, μάλλον πρέπει να πετάξετε τη μάσκαρα)
Idhren/Flickr

Δεν έχουν μόνο τα φαγητά ημερομηνία λήξης, ακόμα και τα καλλυντικά έπειτα από κάποιο διάστημα πρέπει να αντικατασταθούν.

Κρέμες: Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα προϊόντα που απορροφώνται από το δέρμα. Οι κρέμες, καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιούνται 1 χρόνο από τη στιγμή που έχουν ανοιχτεί, ενώ εάν έχουν κιτρινίσει ή μυρίζουν περίεργα πρέπει να τις αντικαταστήσετε και νωρίτερα.

Μέικ απ και πούδρες: Συνήθως χρησιμοποιούνται για να καλύψουν προβλήματα στο δέρμα, οπότε είναι καλό να μην τα κρατάμε περισσότερο από όσο πρέπει. Ένας χρόνος είναι αρκετός για μία βάση που είναι σε μορφή πούδρας, ενώ το μέικ απ σε υγρή μορφή μπορεί να κρατήσει μέχρι και 2 χρόνια.

Βερνίκι νυχιών: Τα βερνίκια έχουν 1 με 1,5 χρόνο ζωή, αλλά εξαρτάται από το πόσο συχνά τα ανοίγετε.

Κραγιόν και λιπ γκλος: Περίπου 2 χρόνια, ίσως και λίγο παραπάνω αν η συσκευασία κλείνει καλά και δεν είναι πολυχρησιμοποιημένο. Αν έχει πάρει άσχημη μυρωδιά ή όψη, το πετάτε αμέσως.

Σκιές: Οι σκιές σε μορφή powder διαρκούν έως και 2 χρόνια αρκεί και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να πλένετε συχνά τα πινέλα σας. Σε αντίθεση, οι υγρές σκιές έχουν μικρότερο χρόνο ζωής που ανέρχεται στον 1 χρόνο.

Μάσκαρα: Συνήθως τελειώνει πιο γρήγορα από όλα τα καλλυντικά, αν όμως βρίσκεται στο νεσεσέρ σας για πάνω από 6 μήνες καλό θα ήταν να την πετάξετε.

Μολύβια ματιών και χειλιών: Κρατάνε περίπου δύο χρόνια, ειδικά αν τα ξύνετε τακτικά, ώστε να απαλλάσσεστε από την εκτεθειμένη τους άκρη.

Κονσίλερ: Από τη στιγμή που θα ανοίξετε το κουτί διαρκεί κατά μέσο όρο 6 με 9 μήνες.