Σταθάκης: Από τις ολοκληρωμένες ιδιωτικοποιήσεις, θα αναθεωρήσουμε μόνο αυτές με σοβαρά νομικά προβλήματα

Σταθάκης: Από τις ολοκληρωμένες ιδιωτικοποιήσεις, θα αναθεωρήσουμε μόνο αυτές με σοβαρά νομικά προβλήματα
Eurokinissi

Αισιόδοξος για το Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

«Το πιστωτικό επεισόδιο τον Μάρτη πρέπει να αποκλειστεί. Εμείς προσερχόμαστε στο Eurogroup με ένα πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων και φυσικά θα θέσουμε και το θέμα της ομαλής χρηματοδότησης της οικονομίας μέχρι τον Ιούνιο» τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Σε ερώτηση για το πώς θα αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός, ο υπουργός Οικονομίας είπε: «Η απάντηση είναι η πρώτη από τις τρεις διαδοχικές ανανεώσεις που υπάρχουν μπροστά μας, η πρώτη πήγε καλά, θα υπάρχει ομαλή ροή και για τη δεύτερη και για την τρίτη. Η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη, κατά τη γνώμη μου».

Ad hoc επανεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων

«Δεν μπορεί να υπάρχει ένας κανόνας για όλα», δήλωσε για τις ιδιωτικοποιήσεις ο Γιώργος Σταθάκης. Υποστήριξε ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων είχε πάρα πολλά προβλήματα: «Το πρώτο ήταν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είχαμε μια μεταφορά κρατικού μονοπωλίου σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο... Το δεύτερο θέμα είναι ότι πάρα πολλές από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν ακολούθησαν τις προβλεπόμενες -από τους διεθνείς κανόνες- νομικές διαδικασίες», είπε.

Από τις ολοκληρωμένες ιδιωτικοποιήσεις, θα αναθεωρηθούν μόνο όσες εμφανίζουν πολλά νομικά προβλήματα, ενώ αυτές που είναι σε εξέλιξη θα εξεταστούν η κάθε μία ξεχωριστά.

Γιώργος Σταθάκης: «Η απάντηση είναι ότι δεν είναι ένας κανόνας για όλα. Κάποιες που έχουν γίνει και έχουν ολοκληρωθεί, και έχουν τηρήσει τους διεθνείς κανόνες, αυτές προφανώς δεν ανατρέπονται, γιατί εγείρονται πάρα πολλές αξιώσεις εναντίον της χώρας. Κάποιες που έχουν γίνει, άλλα έχουν πάρα πολλά νομικά προβλήματα είναι προς αναθεώρηση. Τις εν εξελίξει, προφανώς, η νέα κυβέρνηση θα κοιτάξει μια προς μια, την καθεμία από αυτές, με ένα πρίσμα εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος»

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα