Απόστολος Κακλαμάνης: Ο Βενιζέλος πρωτοστατεί στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ

Απόστολος Κακλαμάνης: Ο Βενιζέλος πρωτοστατεί στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ
Sooc

Δριμεία επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, κάνοντας λόγο για «νέα ασχημία» από πλευράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα περί υποτιθέμενης «καρατόμησής» του.

«Γνωρίζοντας πόση πικρία και απογοήτευση διακατέχει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, δε θα σχολίαζα καν τη νέα ασχημία του κ. Ευ. Βενιζέλου, αν δεν φρόντιζε ο ίδιος να δημοσιοποιήσει- όπως έκανε και με τη χυδαία αντίδρασή του, όταν δεν ψήφισα το σκάνδαλο ΕURΟΒΑΝΚ- την υποτιθέμενη “καρατόμησή” μου. Άλλωστε, μόνο θυμηδία θα προκαλούσε το γεγονός, αν δεν ήταν οι σημερινές συνθήκες τόσο δραματικές, τόσο για τη χώρα, όσο και για το Κίνημά μας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας, υποστηρίζει ότι στη διάλυση του Κινήματος πρωτοστατεί ο κ. Βενιζέλος, «με τους “Ηρακλείς” του “Στέμματός” του, τον έναν εκ των οποίων, “αποχωρώντας”, προορίζει ως “αντ’ αυτού” για την ολοκλήρωσή της», χωρίς να είναι «άμοιρος ευθυνών και ο Γ. Παπανδρέου με τους “δικούς” του».

«Διαβλέποντας πού θα οδηγηθούμε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αρνήθηκα να γίνω σημαιοφόρος της μιας ή της άλλης πλευράς σε έναν αυτοκαταστροφικό «εμφύλιο» και αμοιβαίο δημόσιο “ξεκατίνιασμα”, κηρύσσοντας την καταλλαγή. Παραμένοντας, όπως είναι αυτονόητο και ανεξάρτητα από τις διαθέσεις οποιουδήποτε, στις γραμμές του ενός και αδιαίρετου ΠΑΣΟΚ, επιμένω στην καταλλαγή και συμμετέχω στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ όσων επιδιώκουν κι αγωνίζονται για την επανασυσπείρωση και ανασυγκρότηση του Κινήματός μας».

«Είμαι ένας από τα ελάχιστα εν ζωή και ενεργά ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ που, είχαμε την τιμή να προσυπογράψουμε, 150 συνολικώς, υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 και υπερήφανος γιατί συνέβαλα στην ειρηνική, δημοκρατική και κοινωνική επανάσταση που πραγματοποιήσαμε στη δεκαετία του ’80. Δεν υπήρξε αυτή απαλλαγμένη λαθών, περιλαμβανομένων και των δικών μου. Σε αυτά ανήκει και η προσπέλαση του κ. Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ, προερχόμενου από άλλο πολιτικό χώρο, στην οποία συνέβαλα ως υπουργός Παιδείας και Προεδρίας της κυβέρνησης του Α. Παπανδρέου».

Συνεχίζοντας ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι ο κ. Βενιζέλος δεν του συγχωρεί ότι υπήρξε «κατά της διάσπασης του ΠΑΣΟΚ που μεθόδευσε, ήδη, από την επομένη των εκλογών του Ιουνίου 2012 – «το ΠΑΣΟΚ θα είναι πια ένα μικρό κόμμα», μου είπε επί λέξει».

«Ποιος ξέχασε ότι, με διαρροές στο γνωστό ΔΟΛιο συγκρότημα για «σπατάλες» και «χρέη» και “ελέγχους” από “5 ελεγκτικές εταιρείες”, διέσυρε καθημερινά το ΠΑΣΟΚ, και συνέβαλλε στην ελεεινολόγηση και των απλών, ακόμη, μελών και ψηφοφόρων μας από τους αντιπάλους και κάθε λογής συκοφάντες μας;» προσθέτει.

Αποκλειστικός σκοπός του κ. Βενιζέλου, υποστηρίζει, ήταν να συντηρεί έτσι την «προσωπική του κόντρα από το 2007 με τον Γ. Παπανδρέου που, φυσικά, αν και δεν “ήρξατο χειρών αδίκων”, δεν είναι, όπως και οι “δικοί” του, άμοιρος ευθυνών για την τελική κατάληξή της με τη διάσπαση του Κινήματος και τη δημιουργία του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. στις τελευταίες εκλογές».

Ο κ. Κακλαμάνης κατηγορεί τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ότι επέσπευσαν «για προσωπικούς λόγους» τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, «αδιαφορώντας για τη βλάβη, ενδεχομένως ανήκεστη, που θα υποστεί η κοινή μας πατρίδα». Επίσης, υποστηρίζει ότι «αδιαφόρησαν και αδιαφορούν- τι άλλο να υποθέσει κανείς;- μαρτυρά καθημερινά και η ποιότητα της αντιπολίτευσής τους που “προβοκάρει” τη νέα κυβέρνηση, με την οποία συναγωνίζονται σε ανεύθυνες λαϊκίστικες “μπαρούφες” -μακριά από την ουσία και την έκταση του κινδύνου που μας απειλεί- επαναλαμβάνοντας την εγκληματική πολιτικά στάση, τόσο της ΝΔ, όσο και της Αριστεράς το 2010».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα