Οι λυπητερές ταινίες σας κάνουν να τρώτε περισσότερο

Οι λυπητερές ταινίες σας κάνουν να τρώτε περισσότερο
Alamy

Μπορεί να απολαμβάνετε να κάθεστε στον καναπέ σας, αγκαλιά με ένα πακέτο χαρτομάντιλα και σκεπασμένοι με το κουβερτάκι σας και να βλέπετε τις αγαπημένες σας δραματικές ταινίες, αλλά να ξέρετε ότι μπορεί να σας κάνουν να τρώτε περισσότερο!

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Cornell Food and Brand Lab, οι φίλοι του κινηματογράφου έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο όταν βλέπουν δραματικές ταινίες σε σχέση με τις κωμωδίες. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι θεατές κατανάλωναν 28% περισσότερο ποπ κορν όταν έβλεπαν το «Love Story» (μία δραματική ταινία που θεωρείται από τις πιο ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών), σε σχέση με όταν έβλεπαν την ταινία «Sweet Home Alabama» (μία ρομαντική κομεντί).

Μη βιάζεστε, όμως, να πετάξετε το κουτί σας με τα χαρτομάντιλα και να διαγράψετε μια για πάντα τις δραματικές ταινίες από τη ζωή σας, αφού σύμφωνα με την έρευνα οδηγούν το άτομο στο να καταναλώνει και πιο υγιεινά φαγητά, οπότε μπορεί οι ταινίες αυτές να είναι μία εύκολη λύση για να εντάξετε τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή σας. Την επόμενη φορά που θα επιλέξετε να δείτε μία λυπητερή ταινία, φροντίστε να έχετε μαζί σας και μερικές υγιεινές επιλογές φαγητού, όπως ανάλατους ξηρούς καρπούς ή ένα μπολ με σαλάτα ή φρούτα, αν βρίσκεστε στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο και θα ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για να τρώτε περισσότερο και δεν θα χαλάσετε τη διατροφή σας.

Δημοφιλή